У Демократичній партії США заявили про хакерську атаку

Четвер, 23 серпня 2018, 01:52
У Демократичній партії США заявили про хакерську атаку

Національний комітет Демократичної партії США запобіг хакерській атаці на базу даних виборців.

Про це заявив керівник служби безпеки комітету Боб Лорд, передає Deutsche Welle з посиланням на АР.

Зазначається, що база даних, до якої намагалися отримати доступ хакери, містить інформацію про десятки мільйонів виборців на території Сполучених Штатів.

У Демократичній партії підкреслили, що витоку інформації про виборців не відбулося.

"Хакери створили фейкову сторінку, яка виглядає так само, як і та, з якої працівники комітету заходили у свої аккаунти. Після чого вони намагалися обманним шляхом домогтися того, щоб працівники вводили свої дані на цій сторінці", - йдеться у повідомленні.

Дані, які намагалися отримати хакери, розсилають в окремі штати, щоб кандидати від Демократичної партії могли ними користуватися під час передвиборчої кампанії.

Поки неясно, хто саме стоїть за спробою кібератаки.

За інформацією The New York Times, справу вже розслідує ФБР.

Раніше стало відомо, що у США планують витратити 380 мільйонів доларів на безпеку виборів у Конгрес.

На початку серпня сенатор США Білл Нельон заявив, що російські хакери проникли в деякі виборчі бази Флориди і можуть видалити зареєстрованих виборців напередодні виборів, якщо системи не будуть належним чином захищені.

Як повідомлялося, ЦРУ очікує втручання Росії на майбутніх виборах у США.

У кінці липня у соцмережі Facebook розповіли, що викрили нову скоординовану кампанію політичного впливу, щоб ввести користувачів в оману та організувати мітинги напередодні виборів Конгресу США в листопаді цього року.

У листопаді 2018 року у США переобиратимуть нижню палату Конгресу США - Палату представників, а також третину складу Сенату. Крім того, переобиратимуться 39 губернаторів штатів та територій, а в низці штатів відбудуться інші місцеві вибори.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування