Тимошенко хоче нову Конституцію - після виборів і референдуму

П'ятниця, 24 серпня 2018, 16:25

Лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила про намір пред'явити проект нової Конституції до чергових президентських виборів для затвердження його на референдумі після виборів глави держави.

Про це Тимошенко заявила 24 серпня під час презентації концепту нової Конституції, пише "Інтерфакс-Україна". 

"Наша мета - пред'явити до чергових президентських виборів погоджену з усією країною нову Конституцію і новий суспільний договір", - заявила лідер "Батьківщини". 

Вона додала, що до роботи над концептом було залучено понад 100 людей, а до розробки проекту нової Конституції "будуть залучені громадяни з усієї країни".

На презентації концепту нової Конституції присутні нардепи з фракції "Батьківщина". За словами Тимошенко, у заході беруть участь регіональні представники наукових кіл.

Як повідомив нардеп від "Народного фронту" Леонід Ємець, який брав участь у роботі над концептом, планується запуск сайта, через який громадяни зможуть подати свої пропозиції до проекту нової Конституції.

За її словами, нову Конституцію "треба буде прийняти на всеукраїнському референдумі одразу після того, як буде обрано нового президента".

"Уперше прийняти народну Конституцію на референдумі, не спираючись на парламент, який останніми роками є втіленням олігархічного консенсусу, прогнив і зруйнувався", - заявила Тимошенко. 

Читайте також: П'ять "чорних лебедів" президентських виборів

Раніше Юлія Тимошенко заявила про намір взяти участь у президентських виборах, що відбудуться у 2019 році. За її словами, "немає жодного сенсу виходити на строкові президентські чи парламентські вибори" без розробки та ухвалення на референдумі нової Конституції України.

Згодом лідер Батьківщини заявила, що президент Петро Порошенко вигадав спосіб не проводити вибори президента у 2019 році.

За результатами опитування Київського міжнародного інституту соціології, якби вибори президента України відбувалися у квітні 2018 року, то в першому турі найбільше голосів отримала б Юлія Тимошенко.

За даними соціологічного дослідження групи "Рейтинг", у червні Тимошенко лишалася лідером президентського рейтингу - за неї були готові проголосувати 15,9% тих, хто візьме участь у голосуванні та вже визначився із вибором.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування