Представники ОБСЄ зустрілися з екіпажем "Механіка Погодіна"

Субота, 25 серпня 2018, 08:36

Делегація місії ОБСЄ і представники компанії-судновласника поспілкувалися з екіпажем російського танкера "Механік Погодін", заблокованого в порту Херсона.

Як повідомляє компанія "В.Ф. Танкер", 24 серпня представники її керівництва провели зустрічі з командою танкера.

"Команда почуває себе добре. Екіпаж забезпечений усіма необхідними продуктами харчування і медикаментами, у моряків є можливість залишати в разі необхідності судно, а також у будь-який час зв'язуватися з родичами і близькими", - йдеться в повідомленні.

Компанія-судновласник також зазначає, що "танкер повністю готовий до відплиття і перебуває біля причалу в очікуванні дозволу на відхід".

Повідомляється також, що 23 серпня на причал, до місця швартування судна, "нарешті змогла потрапити делегація місії ОБСЄ і поставити екіпажу питання про здоров'я і умови життя".

Запрошення капітана піднятися на борт судна інспектори ОБСЄ не прийняли, оскільки їхній мандат поширюється тільки на територію України.

"Як повідомлялося раніше службою моніторингу ОБСЄ, перший візит інспекторів з метою поговорити з екіпажем судна був заблокований СБУ", - йдеться також у повідомленні.

10 серпня у порту Херсона виявили судно "Механік Погодін" під російським прапором, яке є в санкційному списку РНБО. Танкер, який нібито виконував перевезення на замовлення канадської компанії "Oil Marine Shipping and Chartering Inc", було затримано. 

11 серпня омбудсмен РФ Тетяна Москалькова повідомила, що моряки заблокованого в Херсоні російського танкера "Механік Погодін" не покидали судно, а влада України поки не висувала проти них адміністративних або кримінальних звинувачень.

12 серпня український омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що СБУ та ДПСУ не мають претензій до моряків "Механіка Погодіна". 

17 серпня російська суднохідна компанія "В.Ф. Танкер" повідомила, що представники СБУ та ДПСУ намагалися потрапити на "Механік Погодін" для перевірки, але команда судна не пустила їх.

18 серпня заступник постійного представника президента в АР Крим Ізет Гданов заявив, що російське судно "Механік Погодін", яке перебуває в українському санкційному списку, заблоковано в порту Херсона на три роки.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування