Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Муженко не виключив: У штурмі Іловайська були зацікавлені "деякі політики"

Понеділок, 27 серпня 2018, 12:57
Муженко не виключив: У штурмі Іловайська були зацікавлені деякі політики

Начальник Генштабу Збройних сил України Віктор Муженко не виключає, що у штурмі Іловайська у серпні 2014 року  могли бути зацікавлені "деякі політики і бізнесмени". 

Таку думку він висловив в інтерв'ю для документального фільму про події під Іловайськом у 2014 р.

"Я думаю, що такий вплив був", - заявив він.

Муженко додав, що йому відомо про дві наради, одна з яких проводилася у тодішнього керівника апарату Дніпропетровської ОДА Геннадія Корбана, друга - у Кураховому. 

"... Я знаю про цю нараду, яка була у Корбана. Така інформація у нас була. Була інформація також про нараду, яка була в Курахово. Там теж питання розглядались щодо важливості критичних об’єктів на території Донецької області", - зазначив Муженко.

На його думку, там (на нарадах -  ред.) "були і певні плани взяття під контроль Іловайська".

"Це був просто проміжковий етап до володіння якимись серйозними об’єктами. Можливо ТЕС, можливо якийсь інший об’єкт на території Донецької області", - зазначив начальник Генштабу ЗСУ. 

"На скільки вони (учасники нарад - ред.) мали вплив, я зараз не можу пояснити, краще спитати у тих командирів батальйонів і в тих людей, які мали або могли мати вплив. Я такий варіант не виключаю", - заявив Муженко. 

Він наголосив, що був "слабо проінформований про об’єкти інфраструктури, об’єкти, які впливали на життєдіяльність взагалі у цьому регіоні, у т.ч.  про бази державного резерву".

"Та (база держрезерву - ред.), яка була у Докучаєвську і яка була залишена. Ми запити робили відповідно в міністерства і в Кабінет міністрів і повного переліку таких об’єктів ми не отримали", - наголосив начальник Генштабу. 

Читайте також: "Віктор Муженко: Росіяни в Іловайську розстріляли і своїх військових разом з нашими"

14 серпня 2017 року ГПУ опублікувала результати розслідування Іловайської трагедії у серпні 2014 року.

За даними Головної військової прокуратури, лише за 29 серпня 2014 року в Іловайську загинули 366 українських бійців, 429 - отримали поранення різного ступеня тяжкості, ще 300 - потрапили в полон.

Під час Іловайської трагедії переговори про коридор для виведення з оточення українських військових вели начальник Генштабу України Віктор Муженко та заступник Генштабу РФ генерал-полковник Богдановський.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування