Турчинов сказав, скільки з бюджету-2019 може отримати армія

Понеділок, 27 серпня 2018, 14:26

Оборонний бюджет у 2019 році становитиме близько 200 мільярдів гривень. 

Про це заявив секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов за підсумком наради щодо формування оборонного бюджету України на 2019 рік.

Як зазначив Турчинов, посилаючись на прогнози уряду, ВВП на 2019 рік становитиме 3 946 млрд гривень.

"Тому фінансування сектору безпеки і оборони України, яке має бути не менш ніж 5% від ВВП, становитиме близько 200 млрд грн", - повідомив він. 

Секретар РНБО додав, що серед пріоритетних напрямків фінансування на наступний рік заплановано розробку та закупівлю сучасного високоточного ракетного озброєння (ракетних систем і комплексів, зокрема, і крилатих ракет), артилерійського озброєння, бронетанкової техніки, високоточних засобів ураження, боєприпасів та продуктів спеціальної хімії, а також посилення системи протиповітряної оборони держави та можливостей авіації Повітряних сил ЗСУ.

Окрім того кошти планується виділити на реалізацію державної політики в сфері кібербезпеки, виконання заходів з розвитку та модернізації спецзв'язку та захисту інформації; сучасне облаштування дослідно-випробувальних полігонів для проведення випробувань ракет, боєприпасів тощо.

Турчинов нагадав, що одним з напрямків видатків оборонного бюджету є реалізація соцгарантій військовослужбовців, насамперед підвищення їх грошового забезпечення.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко підписав закон про підвищення соцзахисту військовослужбовців. 

Документ має на меті забезпечення комплексного врегулювання питання соцзахисту громадян, які беруть участь у здійсненні заходів щодо забезпечення нацбезпеки й оборони, відсічі та стримування збройної агресії Росії у Донецькій і Луганській областях, та інших питань, пов'язаних із здійсненням зазначених заходів.

Раніше Міноборони ухвалило рішення щодо підвищення грошового забезпечення армійцям з 1 жовтня 2018 року та звернулося до уряду з метою збільшення фінансування з бюджету у сумі 4,5 млрд. грн.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування