Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини дня – за 60 секунд

П'ятниця, 31 серпня 2018, 21:04

Захарченка вбили, Варфоломій збирається надати Українській православній церкві автокефалію, Порошенко звільнив Шимківа – новини, які обговорювали 31 серпня.

Про загибель Захарченка. 31 серпня російські ЗМІ повідомили, що ватажка бойовиків ОРДО Олександра Захарченка вбили у центрі Донецька у ресторані "Сєпар". Пізніше СБУ підтвердила інформацію про загибель Олександра Захарченка у Донецьку.

Російський "Інтерфакс", з посиланням на джерела в апараті так званого "глави ДНР", повідомляє про те, що під час вибуху поранення також отримав ще один представник бойовиків "глава Мінфіну ДНР" Олександр Тимофєєв.

Також російські ЗМІ повідомляють про затримання в окупованому Донецьку підозрюваних у замаху на Захарченка. І що це нібито "українські диверсанти".

Про автокефалію. Вселенський патріарх Варфоломій на зустрічі у Стамбулі повідомив предстоятелю Російської православної церкви патріарху Кирилу, що збирається надати Українській православній церкві автокефалію.

Про кадрові зміни. Президент Петро Порошенко звільнив Дмитра Шимківа з посади заступника голови Адміністрації президента України та призначив на цю посаду Сергія Марченка.

Сергій Марченко донедавна був заступником міністра фінансів. 26 липня його та іншого заступника міністра звільнили з цієї посади.

Про відпочинок. У 2017 році українські чиновники задекларували понад 9 мільйонів гривень витрат на відпочинок у за кордоном.

Рейтинг топ-відпочивальників  очолив президент Петро Порошенко.

У своїй декларації за 2017 рік він вказав два видатки на туристичні послуги на загальну суму понад 2,7 млн гривень.

Про бюджет. Дефіцит державного бюджету України за підсумками січня-липня 2018 року становив 13,4 млрд гривень, тоді як минулого року бюджет за цей період було зведено з профіцитом 27 млрд гривень.

Про Єльцина. Перший президент Росії Борис Єльцин попереджав американського лідера Білла Клінтона, що в разі повернення до влади комуністичної партії існує небезпека розв’язання громадянської війни, скасування кордонів між республіками та анексії Криму.

Про це йдеться у стенограмах бесід Бориса Ельцина і Білла Клінтона, опублікованих на сайті Бібліотеки колишнього президента США.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування