МВС знову оскаржить поновлення Бочковського в ДСНС

Четвер, 9 серпня 2018, 17:11

Відновлення Сергія Бочковського на посаді голови Держслужби з надзвичайних ситуацій буде оскаржене у касаційному порядку.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Відзначається, що касаційні скарги на рішення Київського апеляційного адмінсуду, який підтримав поновлення Бочковського на посаді, готують МВС, Мінюст, який представляє інтереси Кабміну, та сама ДСНС.

У відомстві нагадали, що Бочковський підозрюється у вчиненні низки кримінальних правопорушень, зокрема, замаху на отримання неправомірної вигоди службовою особою, зловживанні владою або службовим становищем та службовому підробленні.

"У цьому провадженні шість епізодів, по кожному із них зібрані докази, обвинувальний акт підтримує державний обвинувач – представник Генпрокуратури. Наступне засідання призначено на 3 жовтня 2018 року", - відзначили в МВС.

Також у міністерстві додали, що Бочковський порушив закон про запобігання корупції, оскільки після звільнення з ДСНС продовжував проходити службу цивільного захисту і залишався діючим полковником служби цивільного захисту, але не подав декларації за 2016 та 2017 рік.

Про це МВС поінформувало Національне агенство з запобігання корупції, а НАЗК у свою чергу звернулося до Бочковського з вимогою подати відповідні декларації.

17 травня 2018 року Бочковський подав декларації за 2016 та 2017 роки, а НАЗК склало два адмінпротоколи і направило до Броварського міськрайонного суду Київської області.

Як повідомлялося, 25 березня 2015 року на засіданні уряду у прямому ефірі затримали керівника Держслужби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського та його заступника Василя Стоєцького.

Бочковського підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 368, ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 368 "Отримання неправомірної вигоди службовою особою"; ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 364 "Зловживання владою або службовим становищем"; ч. 1 ст. 366 "Службове підроблення" КК України. Судовий розгляд вказаного кримінального провадження наразі триває.

У МВС наголосили, що на період досудового розслідування Бочковський був зобов’язаний не відвідувати службові приміщення як ДСНС, так і територіальних підрозділів, утримуватися від спілкування з будь-якими особами, які працюють у ДСНС.

26 квітня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва скасував звільнення Сергія Бочковського з посади голови ДСНС.

Водночас в МВС пояснили, що Бочковський, якого суд поновив на посаді, перебуває у статусі звинувачуваного за трьома статтями Кримінального кодексу, серед яких – отримання хабара.

27 квітня Бочковський прийшов під стіни ДСНС та намагався приступити до роботи, але у будівлю його не пустили.

У ДСНС стверджують, що Бочковському не вистачає відповідного рішення від Кабміну, щоб зайти в будівлю ДСНС.

У МВС повідомили, що поновлення Бочковського на посаді оскаржили в суді.

Глава МВС Арсен Аваков заявляв, що Бочковський на посаді голови ДСНС працювати не буде.

7 серпня Апеляційний суд дозволив Бочковському поновитися в Кабміні.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування