Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власник російського "Механіка Погодіна" просить Порошенка про допомогу

Понеділок, 10 вересня 2018, 10:52

ТОВ "В.Ф. Танкер" направило звернення на адресу президента України Петра Порошенка з проханням вплинути на ситуацію з танкером "Механік Погодін" , який був заблокований в порту Херсона на три роки.

Відповідну заяву опубліковано на сайті підприємства.

На думку компанії, український президент повинен сприяти тому, щоб суд ухвалив рішення про звільнення судна.

Там заявили, що це "підтвердить готовність України забезпечити гарантовані права для партнерських іноземних компаній відповідно до норм міжнародного права".

Повідомляється, що танкер "Механік Погодін" вже місяць залишається заблокованим в морському торговому порту Херсона, і спроби отримати дозвіл на вихід з акваторії не дають результату.

У компанії відзначили, що "формальна причина" затримання танкера - це те, що будівництво судна в 2011 році фінансувала компанія АТ "ВЕБ-Лізинг", що входить в санкційні списки України.

"З метою зняття формального приводу для затримання судна компанія достроково завершила всі розрахунки за лізинговим договором і оформила право власності на судно на себе. Документи двічі надавалися в прикордонну службу, капітану Херсонського морського порту і Службу безпеки України, проте, заборона на вихід судна так і не знята", - сказано в заяві.

На підприємстві додали, що ніяких претензій до компанії "В.Ф. Танкер", судну або екіпажу не надходило.

Раніше російське судно "Механік Погодін", яке знаходиться в українському списку санкцій, заблоковано в порту Херсона на три роки.

Як повідомлялося, 10 серпня у порту Херсона виявили судно "Механік Погодін" під російським прапором, яке є в санкційному списку РНБО. Танкер, який нібито виконував перевезення на замовлення канадської компанії "Oil Marine Shipping and Chartering Inc", було затримано.

11 серпня омбудсмен РФ Тетяна Москалькова повідомила, що моряки заблокованого в Херсоні російського танкера "Механік Погодін" не покидали судно, а влада України поки не висувала проти них адміністративних або кримінальних звинувачень.

12 серпня український омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що СБУ та ДПСУ не мають претензій до моряків "Механіка Погодіна".

17 серпня російська суднохідна компанія "В.Ф. Танкер" повідомила, що представники СБУ та ДПСУ намагалися потрапити на "Механік Погодін" для перевірки, але команда судна не пустила їх.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...