Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

Заступник Грицака каже, що йому готують "злочинну" підозру

Четвер, 13 вересня 2018, 12:07

Перший заступник голови Служби безпеки Павло Демчина заявляє, що Національне антикорупційне бюро підготувало йому повідомлення про підозру, і називає це злочином.

Про це він повідомив у свої заяві, яку опублікувала речниця спецслужби Олена Гітлянська.

Згідно з документами, Демчина звернувся із повідомленням про злочин до генпрокурора Юрія Луценка та його заступника, очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Зазначається, що 7 вересня детектив НАБУ Сергія Яндюк склав повідомлення про підозру у незаконному збагаченні Демчини і того ж дня направив документ на погодження в САП.

"Як мені стало відомо від моїх адвокатів, текст підозри ґрунтується виключно на внесених до нього завідомо недостовірних даних щодо мого спільного проживання із громадянкою В. у період з 2010 по кінець 2016 року та вигадок детективів щодо можливої наявності у мене та В. спільного майна", – каже заступник очільника СБУ.

Демчина стверджує, що з 2012 року між ним та Ольгою Воловчук відсутні сімейні відносини, вони не ведуть спільне господарство та не мають спільного побуту.

Заступник Грицака каже, що слідчі не вжили заходів для встановлення його місця проживання, зокрема, не допитали сусідів.

Дії детектива НАБУ Демчина називає "притягненням завідомо невинного до кримінальної відповідальності" та "втручанням в діяльність працівника правоохоронного органу", припускаючи, що діяв той "за протиправною вказівкою свого керівництва".

Заступник голови СБУ вважає, що Антикорупційне бюро намагається помститись йому "за викриття протиправної діяльності співробітників НАБУ".

Зокрема, Демчина згадує, як його спецпідрозділ розслідував справу проти Катерини Везєлєвої-Борисової, у тренінговій діяльності якої побачили корупцію.

Крім того, за словами Демчини, під час розслідування, ініційованого ним, були виявлені інші "злочини" працівників НАБУ.

Зокрема, за інформацією Служби безпеки, НАБУ планувало скомпрометувати працівника Нацбанку: штучно створити ДТП, запросити "для вживання алкогольних напоїв" та спровокувати "до вступу в інтимні стосунки із заздалегідь підібраною особою". 

Після цього, на думку Демчини, керівництво НАБУ ініціювало компанію з його дискредитації із залученням ЗМІ.

Джерела "Української правди" підтвердили наявність підозри для Демчини. Наразі вона не підписана САП.

УП звернулась по коментар до Антикорупційного бюро.

Як відомо, НАБУ розслідує можливе незаконного збагачення і зловживання службовим становищем Павлом Демчиною.   

У березні 2017 року "Слідство.Інфо" повідомило, що Павло Демчина, який очолює Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю, офіційно мешкає у відомчому гуртожитку СБУ, хоча його дружина Ольга Воловчук мешкає у розкішному заміському маєтку і володіє елітними автівками.

Після цього у СБУ заявили, що Демчина заперечує цю інформацію і сам звернувся до НАБУ з проханням перевірити такі повідомлення.

"Схеми" опублікували розслідування, в якому йшлось, що Демчина, перебуваючи під слідством НАБУ, придбав позашляховик Range Rover Sport вартістю понад 30 тисяч доларів.

Читайте також: ЗМІ показали таємні статки заступника глави СБУ Демчини

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування