Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимчасовий ватажок бойовиків ОРЛО подався на "вибори"

Субота, 22 вересня 2018, 17:48

Леонід Пасічник - ватажок бойовиків терористичної організації "ЛНР", тимчасово виконуючий обов'язки - заявив про намір балотуватися на пост глави "республіки" на майбутніх незаконних виборах, призначених на 11 листопада.

Як повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на онлай-ресурси бойовиків, про це Пасічник заявив на мітингу 22 вересня.

У так званому "ЦВК ЛНР" раніше заявляли, що вже отримали повідомлення від 8 громадян про намір брати участь у "виборах" в якості кандидатів.

Як повідомляють "Новости Донбасса" з посиланням на дані ресурсу "ЛИЦ", окрім Пасічника про самовисування у лідери ОРЛО заявили директор залізничного вокзалу Луганська Наталя Сергун, "депутат ЛНР" Олег Коваль, директор лікеро-горілчаного заводу "Луга-Нова" Леонід Держак, співробітник "Мінкультури" Роман Олексін, директор підприємства "Міськсвітло" Володимир Родіонов, представник "профспілок" Юрій Ряплов та директор Перевальського історичного музею Людмила Руснак.

Читайте також:

"Вибори в ОРДЛО і призначення Пушиліна – що це значить для українців?"

Нагадаємо, перші "вибори" в ОРДЛО відбулися 2 листопада 2014 року. 

24 листопада 2017 року ватажок ОРЛО Ігор Плотницький заявив про відставку за "станом здоров'я", його заяву оприлюднив "міністр держбезпеки ЛНР" Леонід Пасічник, який і змінив Плотницького на "посаді". 

Влітку 2018 року російські ЗМІ писали про перенесення і недоцільність виборів в ОРДЛО.

31 серпня ватажок бойовиків ОРДО Олександр Захарченко загинув внаслідок вибуху у центрі Донецька в ресторані "Сєпар". Після цього бойовики ОРДЛО заявили про "незмінність зовнішньополітичного курсу - інтеграцію з РФ з перспективою приєднання до Росії".

Замість Захарченка тимчасовим "главою ДНР" обрали "голову народної ради" Деніса Пушиліна.

7 вересня 2018 р. бойовики на окупованих територіях Донецької та Луганської областей призначили "вибори" своїх ватажків і "депутатів" на 11 листопада.

Українська сторона у Тристоронній контактній групі у Мінську заявила, що проведення "виборів" в ОРДЛО порушує зобов'язання РФ як сторони Мінських угод і ставить під загрозу весь Мінський процес.

МЗС України закликало міжнародних партнерів посилити тиск на Росію у зв’язку з наміром окупаційної адміністрації РФ провести "позачергові вибори" на Донбасі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування