Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

МВС підтвердило: з Кивою біля САП "працювали" співробітники поліції

Неділя, 23 вересня 2018, 23:59

У Міністерстві внутрішніх справ підтвердили інформацію про те, що участь у подіях біля будівлі САП у липні брали і працівники Нацполіції.

Про це йдеться у відповіді МВС на депутатський запит нардепа Сергія Лещенка, який він оприлюднив 23 вересня. 

Зокрема зазначається, що працівники поліції, окрім Романа Качмали, "перебували у трудових відносинах з Департаментом поліції охорони та працювали у Відділі воєнізованої охорони "Безпека життя"

 

У МВС заявили також, що зазначеним особам "не давалося будь-яких вказівок та розпоряджень від керівництва МВС щодо забезпечення публічної безпеки та порядку 17 липня". 

Нагадаємо, 17 липня 2018 р. біля будівлі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зібрались три групи протестувальників, одні з яких вимагали відставки керівника відомства Назара Холодницького, інші вимагали його роботи.

Організатором акції "Холодницький, пакуй рюкзак на вихід" була громадська організація Центр протидії корупції. 

До САП також прийшов "голова" Соціалістичної партії Ілля Кива "з однодумцями", які вимагали продовження роботи Холодницького. 

Ще одну групу людей організував Всеволод Філімоненко, який називає себе журналістом: він привів до САП провокаторів, які створювали суперечки між першими двома групами.

Провокатори з боку Киви облили зеленкою та закидали тортами керівника ЦПК Віталія Шабуніна, якого після інциденту забрали до лікарні, зеленкою  облили і самого Киву. 

Згідно з розслідуванням програми "Схеми", на базі Нацполіції екс-радник глави МВС Ілля Кива створив напівзаконне формування з ветеранів АТО "Безпека життя", яке було покликане "стежити за громадським порядком та соціалізувати воїнів", проте працівники загону почали ходити у супроводі "голови" Соціалістичної партії та брати участь у політичних акціях.

Кива також очолює громадську організацію "Всеукраїнський союз ветеранів АТО", до якої входять працівники гібридного воєнізованого відділу охорони.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування