Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Поклонська поскаржилася в ЄСПЛ на "несправедливі" українські суди

Вівторок, 25 вересня 2018, 11:37

Адвокат екс-керівника так званої "прокуратури" анексованого Криму Наталії Поклонської, підозрюваної в держзраді, подав до Європейського суду з прав людини скаргу про "порушення права на справедливий суд в Україні".

Про це повідомляють Крим.Реалії з посиланням на її захисника Максима Могильницького.

Так, за його словами, адвокатське об'єднання "Могильницький та партнери", яке представляє інтереси Поклонської, отримало лист зі Страсбурга, в якому повідомляється про реєстрацію скарги в Європейському суді.

"Зокрема, ми проінформували ЄСПЛ про недопуск адвокатів до матеріалів справи, про небажання ГПУ визнавати повноваження захисників, а також про інші грубі порушення прав людини на захист", - написав адвокат в Facebook.

"Не забули вказати і ознаки наявності в цій справі політичних мотивів, а також на прямі порушення столичним Печерським судом Конвенції в ході прийняття рішення про заочне слідство стосовно пані Поклонської", - додав він

Зазначається, що раніше адвокат Наталії Поклонської і так званого "глави уряду Криму" Сергія Аксьонова Максим Могильницький заявляв, що його підзахисні не з'являться на суд на материковій частині України через "політичний характер справи".

Як повідомлялося, в квітні 2018 року Генеральна прокуратура завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Наталії Поклонської, Сергія Аксьонова, Володимира Константинова та інших колишніх чиновників АР Крим за фактами державної зради.

Поклонська, яка раніше працювала в органах прокуратури України, давно має громадянство РФ. Вона була одним з найактивніших прихильників окупації Криму Росією. Навесні 2014 року її призначили "прокурором" окупованого півострова. Поклонська брала активну участь в якості обвинувача у справах проти кримських татар, Меджлісу і проукраїнських активістів.

У 2016 році Поклонську обрали до Держдуми РФ від путінської "Єдиної Росії". При цьому Україна не визнала законність проведення цих виборів через голосування в окупованому Криму.

Проти Поклонської розслідуються дві кримінальні справи: про державну зраду та щодо заборони діяльності Меджлісу кримськотатарського народу.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування