Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США вступилися за українських активістів, щоб ті не боялися "відплати"

П'ятниця, 28 вересня 2018, 15:24

Посольство Сполучених Штатів Америки в Україні стурбоване численними нападами на громадських активістів в Україні й закликає владу належно реагувати на них.

"Ми поділяємо стурбованість президента Петра Порошенка та учасників акції "Ніч на Банковій" та вкотре закликаємо владу вирішувати численні питання щодо нещодавніх злочинів проти громадських активістів", – заявляє дипустанова у Twitter.

"Українці заслуговують на активне громадянське суспільство, яке може виступати за реформи, не боячись відплати", – наголошує посольство США в Україні.

Увечері 27 вересня активісти провели під Адміністрацією президента (за відсутності Петра Порошенка в Україні) акцію "Ніч на Банковій" з вимогою розслідувати напади на активістів, а також з’їздили до об’єкту "Фортеця", де нібито живе міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Перед цим прес-служба президента заявила, що Петро Порошенко поділяє занепокоєння активістів і невдоволення громадськості, яка дорікає владі за мляві розслідування, непокараність замовників і мовчання.

Після акцій у Міністерстві внутрішніх справ заявили, що поліція розслідує резонансні справи щодо активістів і "не стоїть на місці": розкрили 4 замахи й 2 вбивства, хоча не всіх причетних до цих злочинів затримали.  

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування