Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Учасники "Ночі на Банковій" з'їздили в гості до Авакова

Четвер, 27 вересня 2018, 23:26

У Києві частина учасників акції "Ніч на Банковій" приїхала до об’єкту "Фортеця", де, як з'ясували журналісти "Схем", живе міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Протестувальники, серед яких активісти Автомайдану та члени організації "С14", нанесли на паркан навколо будівлі заклики розслідувати напади на активістів та облили його червоною речовиною, схожою на кров", - зазначає видання.

 

Активістам ніхто не перешкоджав, але й на дзвінок у вхідні двері об’єкту МВС не відповіли.

Учасники акції вимагають від Авакова звіту про те, як просуваються справи щодо замахів на громадських активістів.

"Якщо влада дійсно хоче зупинити це, треба виходити на самий верх – хто це замовляє, тому що напади будуть продовжуватись. На всіх не вистачить охорони, але й терпіти ми цього не будемо. Якщо влада закриє на це очі – що нам тепер, полювати на "ватників"? Вони вбивають нас – нам треба вбивати їх, щоб бодай баланс зберігся? Ну це ненормальна ситуація", – заявив керівник організації "С14" Євген Карась.

Він додав, що міністр внутрішніх справ повинен провести кадрові зміни у керівництві поліції в південно-східних регіонах України.

Під кінець протестувальники запалили фаєри, повторюючи питання "Хто замовив Катю Гандзюк?" та гасла "Аваков не мовчи!", "Мовчання вбиває!", "(Генеральний прокурор Юрій – ред.) Луценко, чекай гостей".

 
Фото: FB Olga Khudetska
 
Фото: FB Olga Khudetska
 
Фото: FB Olga Khudetska

Читайте також: "Мовчання влади нас убиває" 55 нерозкритих злочинів проти активістів"

27 вересня представники громадських організацій влаштують під Адміністрацією президента мирну акцію "Ніч на Банковій" з вимогою розслідувати напади на активістів.

Вони нагадали, що 5 березня у Знам’янці побили депутата "Сили Людей" у Знам’янській міській раді Олега Рубана, 16 березня у Кривому Розі жорстоко побили  громадського діяча Сергія Мокрякова, 24 травня в Одесі двоє невідомих здійснили замах на громадського активіста Сергія Стерненка.

5 червня в Одесі невідомі напали на місцевого лідера руху "Автомайдан" Віталія Устименка, 5 червня в селищі Есхар Харківської області в лісовій смузі було знайдено повішеним місцевого активіста Миколу Бичка, 18 червня у Херсоні двоє невідомих напали на журналіста та активіста Сергія Нікітенка.

31 липня в Херсоні невідомий облив кислотою радника міського голови та громадську діячку Катерину Гандзюк, того ж дня у Бердянську вбили громадського активіста і ветерана АТО Віталія "Сармата" Олешка.

2 серпня в Одесі невідомий на вантажівці протаранив автомобіль, в якому знаходилися активіст Григорій Козьма і голова Одеської міської організації "Народного Руху України" Михайло Кузаконь, того ж дня у Кам'янському стався вибух мікроавтобуса, внаслідок чого постраждав місцевий депутат Віталій Чернявський.

22 вересня стався напад на голову одеського осередку партії "Сила людей" Олега Михайлика, а в Кушугумі під Запоріжжям після низки погроз стався напад на голову Запорізької організації ДемАльянсу Сергія Лукіна.

Відзначається, що у всіх випадках поліція досі не встановила замовників. У більшості випадків не затримані навіть виконавці.

Читайте також: Це тільки початок. Насильства будуть жорстокішими – Гандзюк та інші активісти про напади на себе

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування