Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Криму окупанти перевіряють викрадення і побиття делегата Курултаю

Неділя, 30 вересня 2018, 08:47

Інцидент з викраденням делегата Курултаю кримськотатарського народу Асана Егіза невідомими людьми у формі перевіряє "військовий слідчий відділ Слідкому Росії" в Криму.

Про це розповів адвокат Айдер Азаматов на зустрічі "Кримської солідарності", повідомляє Крим.Реалії.

За словами Азаматова, "слідком по Сімферопольському району Криму" близько двох місяців проводив дослідчу перевірку за заявою Егіза про те, що його викрали люди в формі правоохоронних органів, після чого направив матеріали перевірки до військового слідчого відділу.

"Таке рішення свідчить про те, що слідство все ж вбачає в цій справі участь правоохоронних структур", - сказав Азаматов.

Також адвокат подав запит від імені Егіза з вимогою надати інформацію, чи порушено кримінальну справу за результатами перевірки.

Азаматов також повідомив, що отримав відповідь на свої скарги від адміністрації СІЗО в Ростові-на-Дону, де утримують заарештованого фігуранта ялтинського "справи Хізб ут-Тахрір" Арсена Джеппарова.

У СІЗО заявили, що не надали Джеппарову медичної допомоги, тому що "не отримували від нього ніяких заяв".

За словами адвоката, Генпрокуратура Росії пояснила, що направила його скаргу для розгляду в СІЗО, де утримується Джеппаров, а також у прокуратуру по Ростовській області.

"Адміністрація слідчого ізолятора відповіла, що Джеппаров не подавав письмових заяв з проханням надати йому медичну допомогу, і як тільки до них надійде відповідна заява, керівництво готове її розглянути", - розповів захисник.

Азаматов зазначив, що "якщо людині дуже погано, вона при смерті - не треба чекати ніяких заяв від неї, щоб надати медичну допомогу".

23 травня нардеп і голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров заявив, що у Сімферопольському районі окупованого Криму викрали делегата Курултаю кримськотатарського народу Асана Егіза.

Пізніше Чубаров повідомив, що викрадачі в одязі поліцейських побили Асана Егіза і залишили його на трасі Сімферополь - Бахчисарай. Його відвезли у Сімферпольску міську лікарню №6. За словами Чубарова, Асан Егіз сильно побитий.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування