Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії майже довели до інсульту політв'язня з Криму

Середа, 29 серпня 2018, 15:25

У російському СІЗО на межі інсульту опинився фігурант сфабрикованої "ялтинського справи Хізб ут-Тахрір" Арсен Джеппаров.

Про це повідомляє у Facebook група "Кримська солідарність" із посиланням на адвоката Айдера Азаматова.

За його інформацією, Джеппаров скаржиться на погіршення здоров'я.

"Уже протягом 7 місяців у Арсена сильні головні болі і німіє права частина голови і рука, також високий артеріальний тиск. Медики СІЗО не надають необхідної медичної допомоги", - розповідає група.

Сам Арсен каже, що після тривалих прохань надати допомогу йому просто дають таблетку від голови.

"Якщо не надати належної медичної допомоги, це може призвести до інсульту. Незаконно обвинувачений неодноразово скаржився на погіршення самопочуття, але реакції не було", - йдеться в повідомленні.

Фігуранти сфабрикованої справи Арсен Джеппаров і Рефат Алімов (з права на ліво)
Фігуранти сфабрикованої справи Арсен Джеппаров і Рефат Алімов (з ліва на право)

Як відомо, 4 грудня 2017 року в окупованому Сімферополі на виїзному засіданні Ростовський окружний військовий суд РФ продовжив арешт шістьох фігурантів ялтинської "справи Хізб ут-Тахрір" Мусліму Алієву, Еміру-Усеїну Куку, Вадиму Сіруку, Енверу Бекірову, Рефату Алімову та Арсену Джеппарова до 27 травня 2018 року.

Верховний суд РФ заборонив "Хізб ут-Тахрір" у 2003 році, включивши організацію до списку 15 об'єднань, названих "терористичними".

Перших чотирьох обвинувачених в ялтинській "справі Хізб ут-Тахрір" заарештували 11 лютого 2016 року. Серед них - член Контактної групи з прав людини Емір-Усеїн Куку, алуштинець Муслім Алієв і житель села Краснокам'янка Енвер Бекіров, які працювали будівельниками, а також торговець квітами з Ялти Вадим Сірук.

Інші два фігуранти "справи" Арсен Джеппаров і Рефат Алімов знаходяться під вартою після того, як їх заарештували в Краснокам'янці 18 квітня 2016 року.

Захисники заарештованих і засуджених у "справі Хізб ут-Тахрір" кримчан вважають їх переслідування мотивованим за релігійною ознакою.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування