У Балуха сильний біль у печінці, він продовжує втрачати вагу – адвокат

Середа, 5 вересня 2018, 15:48

В українського політв'язня, який продовжує голодування в анексованому Криму, Володимира Балуха стався напад болю в печінці.

Про це розповів адвокат українця, повідомляє Кримська правозахисна група.

"У Володимира був напад сильного болю в печінці, він продовжує втрачати вагу. Зараз українець перебуває в камері з постійним відеоспостереженням. Балух вважає, що в ракурс камери потрапляє навіть туалет", - повідомив адвокат.

Захисник Балуха зустрівся з ним 5 вересня. За словами адвоката, медична допомога політв'язню не надається належним чином.

Станом на 5 вересня Балух голодує (майже не вживає їжу) 171 день. 19 березня він оголосив безстрокове голодування.

У січні 2018 року Володимира Балуха засудили до 3 років і 5 місяців. Офіційно – за зберігання боєприпасів, неофіційно – за те, що він відмовився прибрати прапор України з подвір’я власного будинку.

Нещодавно термін продовжили до 5 років через нібито побиття начальника ізолятору.

30 серпня віце-спікер ВР Ірина Геращенко повідомила, що отримала інформацію про погіршення стану здоров'я Володимира Балуха, Олега Сенцова та інших політв’язнів Кремля.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісовазвернулася до російської колеги Тетяни Москалькової з проханням поінформувати її про стан здоров’я українських політв’язнів і надати підтверджувальні медичні документи.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування