Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Підозрюваний у побитті Балуха постане перед судом

Середа, 31 березня 2021, 18:10
Підозрюваний у побитті Балуха постане перед судом
Балуха побили у 2020 році

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно киянина, який у вересні 2020 року завдав тілесних ушкоджень ексв’язню Кремля Володимиру Балуху.

Джерело: пресслужба Київської міської прокуратури, речниця відомства Надія Максимець у коментарі УП

Пряма мова: "Підготовче засідання Дніпровського районного суду Києва призначено на 7 квітня. Підозрюваний в принципі визнає свою провину, однак наголошує, що не бажав настання таких наслідків".

Деталі: Як встановило слідство, в ніч на 8 вересня в столичному "Гідропарку" між Балухом та підозрюваним виник словесний конфлікт, у ході якого останній вдарив Балуха, той впав на бетонне покриття пішохідної доріжки, вдарившись при цьому головою, та втратив свідомість. Потерпілого госпіталізували до КМКЛ ШМД.

Судово-медична експертиза кваліфікувала тілесні ушкодження, отримані Балухом, як тяжкі та небезпечні для життя в момент заподіяння.

На теперішній час обвинувальний акт за ч. 1 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження) скеровано до Дніпровського районного суду м. Києва для розгляду по суті.

За вчинене чоловіку загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі.

Передісторія:

  • 8 вересня 2020 року вночі сильно побили колишнього політв'язня Кремля Володимира Балуха. Його знайшли на Гідропарку в Києві з важкою травмою голови.
  • Поліцейські встановили, що Балух напередодні в компанії 10-15 осіб відпочивав в одному із закладів на території Гідропарку. Востаннє його бачили близько опівночі. Пізніше поліція знайшла сумку з його речами.
  • 18 вересня поліція Києва заявила про затримання підозрюваного у нападі на Балуха.
  • 19 вересня суд заарештував підозрюваного на 2 місяці без права застави.
  • Балуха виписали з лікарні в кінці жовтня. Його чекала довга реабілітація.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування