Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Через хімвикиди у Криму до медиків звернувся 61 прикордонник - Слободян

Субота, 8 вересня 2018, 15:13

Після хімічного викиду на заводі "Кримський Титан" в Армянську по медичну допомогу звернувся 61 український прикордонник.

Про це 8 вересня в ефірі "112.Україна" повідомив помічник голови Держприкордонної служби України Олег Слободян.

За його словами, п'ятеро прикордонників госпіталізовано, вони проходять медичне обстеження в Одесі. 

Усім іншим, хто звернувся до медиків,  було надано меддопомогу, після чого вони повернулися до виконання службових обов'язків.

Слободян додав, що ситуація на адмінкордоні з окупованим Кримом залишається без суттєвих змін:  КПВВ "Каланчак" та "Чаплинка" тимчасово не працюють на в'їзд до анексованого півострова.

Нагадаємо, на півночі окупованого Криму в Армянську стався викид невідомої речовини в атмосферу, через що утворився маслянистий наліт на дахах будинків і листі дерев.

Українські прикордонники неподалік від КПВВ "Чаплинка" зафіксували наявність токсичних речовин в повітрі. Військовослужбовці, які патрулюють адмінмежу з Кримом у Херсонській області скаржилися на головний біль, нудоту, першіння в роті.

4 вересня окупанти вирішили припинити на два тижні роботу заводу "Титан" у Армянську. Так званий "глава республіки" Сергій Аксьонов також вирішив відправили з міста всіх дітей шкільного та дошкільного віку. Окупанти заявили, що у місті перевищила норму концентрація сірчистого ангідриду.

Український омбудсмен Людмила Денісова звернулася до установ ООН із закликом звернути увагу на різке погіршення екологічної ситуації в окупованому РФ Криму.

Заступник міністра екології та природних ресурсів України Віктор Вакараш повідомив, що причиною негативного впливу кримського заводу "Титан" на навколишнє середовище і здоров'я людей є щоденні викиди в атмосферу, а не кислотний накопичувач, як повідомлялося раніше.

У Мінооборони України заявляли, що викид хімічних речовин на території окупованого Криму трапився через військових Збройних сил Росії, які на тренуваннях обстріляли відстійники відходів титанового та содового заводів.

8 вересня у МінТОТ повідомили, що випадків хімічного отруєння серед населення Херсонської області не зафіксовано, тож потреби в евакуації населення немає

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування