Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ЗСУ показали, як ховатимуть боєприпаси від диверсій

П'ятниця, 12 жовтня 2018, 09:38
У ЗСУ показали, як ховатимуть боєприпаси від диверсій
Fb Сергій Попко

Запобігти диверсіям на об’єктах зберігання боєприпасів можна завдяки підземним бетонним сховищам, заявив командувач Сухопутних військ Збройних сил України Сергій Попко.

"Аналіз причин вибухів на арсеналах Збройних сил України свідчить про продовження збройної агресії проти України... Ворог не залишає спроб "обезкровити" нашу армію, залишити нас без необхідних для стримування агресії ресурсів, в тому числі боєприпасів", – заявив він у Facebook.

"Диверсія на 6-му арсеналі Збройних сил України (Чернігівська область, поблизу м. Ічня) показала, що тих заходів, які були вжиті після попередніх диверсій, недостатньо", – констатував Попко.

На думку командувача Сухопутних військ, "реалізація повного комплексу заходів, які гарантовано забезпечать надійне зберігання та охорону арсеналів, баз, складів, потребує інтенсивної системної діяльності протягом тривалого часу".

"Сьогодні проблема протидії диверсіям на об’єктах зберігання боєприпасів може бути вирішена шляхом їх розміщення в заглиблених бетонних сховищах арочного типу, що унеможливить більшість можливих способів проведення диверсій", – заявив він.

 

"Реалізуємо цей підхід в Сухопутних військах Збройних Сил України, починаючи зі зберігання реактивних боєприпасів всіх типів", – повідомив Попко.

 
 
 
 
 

Нагадаємо, в Україні планується побудувати 15 сховищ захищеного типу для боєприпасів ЗСУ, які відповідатимуть стандартам НАТО.

За останні роки в Україні було кілька пожеж із вибухами на складах боєприпасів, востаннє – на великому арсеналі біля Ічні в Чернігівській області.

Читайте також: На пороховій бочці. Коли й чому в Україні вибухали армійські склади

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...