В Ічні зросла інтенсивність вибухів

П'ятниця, 12 жовтня 2018, 18:20
В Ічні зросла інтенсивність вибухів

На 6-му арсеналі біля Ічні дещо зросла інтенсивність вибухів залишків боєприпасів.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міноборони.

"У зв’язку із посиленням вітру спостерігається роздування осередків тління на технічній території, внаслідок чого дещо зросла інтенсивність вибухів залишків боєприпасів, розкиданих на території арсеналу", - повідомили у відомстві.

Вказується, що на технічній території продовжують працювати пожежні танки, інженерні машини розгородження та пожежна техніка.

"Авіацією ДСНС здійснено 14 скидів води на осередки тління", - заявили в Міноборони.

15 груп розмінування здійснюють очищення адміністративної території арсеналу.

В Міноборони повідомили, що у населених пунктах поблизу арсеналу продовжують працювати 21 піротехнічна група від ДСНС України з метою очищення місцевості, доріг та під’їзних шляхів від залишків вибухонебезпечних предметів.

Вибухи на 6-му арсеналі Міноборони почалися під ранок 9 жовтня. впродовж доби з 16-кіломтерової зони було евакуйовано 12,5 тисячі осіб.

Силові відомства підозрюють диверсію і, виходячи з характеру вибухів, припускають, що на арсеналі було закладено вибухівку.

ДСНС у Чернігівській області повідомляло, що на арсеналі поблизу Ічні зберігалося 88 тисяч тон боєприпасів, але в Генштабі Збройних сил заявляли, що ця цифра відрізняється від реальної десь у 1,5-2 рази.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...