Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На ічнянський арсенал ще ллють воду, залізницю вже очистили

Вівторок, 16 жовтня 2018, 08:58

На 6-му арсеналі боєприпасів Міністерства оброни поблизу Ічні триває ліквідація наслідків пожежі, яка сталася разом із вибухами в ніч на 9 жовтня.

16 жовтня, станом на 7:30, авіація ДСНС здійснила авіаційну розвідку технічної території арсеналу двома пожежними літаками АН-32П та 4 скиди води – 32 тонни (всього з початку робіт – 148 скидів, 836 тонн);

Пожежно-рятувальні підрозділи продовжують заправляти водою пожежні танки та наповнювати пожежне водоймище (200 м. куб.).

Пожежний потяг уже злив 120 тонн води на технічній території арсеналу  (з початку залучення – 360 тон). Він чергує на станції Прилуки.

9 пожежно-рятувальних розрахунків чергують на автоцистернах для оперативного гасіння можливих пожеж в смт Дружба та на адміністративній території арсеналу.

"Пожежно-рятувальні підрозділи 2 рази залучалися на гасіння пожежі настилу в лісі окремими осередками на загальній площі 0,35 га поблизу с. Августівка та с. Хаєнки (3 відділення)", – інформує ДСНС.

Піротехнічні підрозділи відпрацювали ще 11 заявок та вилучили 277 вибухонебезпечних предметів.

"Проведено перевірку та очищення від ВНП всіх населених пунктів, дошкільних та загальноосвітніх закладів, об’єктів життєзабезпечення, що розташовані у 16-кілометровій зоні забруднення", – повідомляє ДСНС.

"Радіус зони забруднення зменшено до 10 км. Всього з початку робіт відпрацьовано 253 заявки, вилучено 2035 вибухонебезпечних предметів", – уточнюють рятувальники;

 

"Повністю завершено обстеження та очищення залізничних колій на наявність вибухонебезпечних предметів", – додають вони.

Але ще продовжено дію наступних заходів: тимчасово припинено рух потягів через станцію Ічня; спрямовано автотранспорт в об’їзд зони надзвичайної ситуації; закрито повітряний простір у радіусі 30 км; на в'їздах до лісових масивів встановлено 20 шлагбаумів.

 

Робочі групи вже обстежили 8688 об'єктів із 9713 будинків, споруд, об’єктів соціальної сфери та життєзабезпечення (89,4%)  Зруйновано 4 будинки в с. Августівка, пошкоджено 112 будинків, квартир та інших капітальних споруд у 20 населених пунктах.

У трьох медичних заклада (м. Прилуки, м. Ічня та смт Парафіївка) залишається 85 евакуйованих громадян, із них 11 дітей.

Місцева влада створила резерв будівельних матеріалів для проведення відновлювальних робіт. Організовано видачу гуманітарної допомоги населенню.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування