Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Чорногорія видала Україні учасницю схеми Онищенка

Четвер, 18 жовтня 2018, 15:28
Чорногорія видала Україні учасницю схеми Онищенка

Чорногорія екстрадувала в Україну Ірину Мусієнко, яку підозрюють в участі у так званій "газовій схемі" депутата Олександра Онищенка.

Про це "Українській правді" повідомили в Генеральній прокуратурі.

"Завершена процедура екстрадиції з Чорногорії до України громадянки України, яка розшукувалася Національним антикорупційним бюро України за вчинення у складі злочинної організації фіктивного підприємництва та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом на загальну суму понад 1,6 млрд грн", - розповідають у ГПУ.

За словами речниці генпрокурора Лариси Сарган , йдеться про Ірину Мусієнко, яку у квітні 2017 року затримали в Чорногорії.

 

Як повідомили в Генпрокуратурі, рішення про видачу Мусієнко Україні ухвалили у вересні 2018 року ГПУ, НАБУ та Міністерство юстиції Чорногорії.

"18 жовтня 2018 року вказана громадянка прийнята українськими правоохоронцями і передана детективам Національного антикорупційного бюро України", - додали у відомстві.

7 квітня 2017 року в Чорногорії затримали українку Ірину Мусієнко, яка підозрюється в участі в так званій "газовій схемі" депутата Олександра Онищенко.

Тоді повідомлялося, що в день перших затримань учасників "газових схем", 15 червня 2016 року, Мусієнко залишила територію України.

13 серпня того ж року Мусієнко повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, а постановою детектива НАБУ її було оголошено в розшук.

Серед співучасників злочинів, у яких звинувачується депутат від "Волі народу" Олександр Онищенко, фігурують близько 20 людей.

Онищенко підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. 

Верховна Рада надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання і арешт, та напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, Онищенко залишив Україну. 

8 серпня 2016 року Онищенка оголосили у національний розшук. 

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування