Головні новини дня – за 60 секунд

Четвер, 18 жовтня 2018, 21:20

Кількість загиблих у Керчі виросла до 21, Рада підтримала проект держбюджету на наступний рік у першому читанні, за незаконний в’їзд до України будуть саджати у тюрму  – новини, які обговорювали 18 жовтня.

Про Керч

Кількість жертв у результаті стрілянини в коледжі окупованої Керчі зросла до 21.

Є інформація, що серед загиблих - 15 студентів і 5 дорослих, на момент трагедії 6 студентам не виповнилося 18 років.

Також "уряд" анексованого Росією Криму опублікував офіційний список загиблих.

Про держбюджет на наступний рік

Верховина Рада підтримала проект державного бюджету на 2019 рік у першому читанні. Але буде ще й друге. У проект закладено зростання доходів у порівнянні з 2018 роком на 9% - до 1,008 трлн гривень. Витрати становитимуть 1,094 трлн гривень, що на 10% більше, ніж в 2018 році.

Проект грунтується на макроекономічному прогнозі з ростом реального ВВП на 3% при інфляції 7,4%. Мінімальна зарплата з першого січня 2019 року зросте на 12% - з 3723 гривень до 4173 гривень.

Розрахунки в проекті здійснені з використанням прогнозного курсу гривні на кінець року в розмірі 29,4 гривні за долар.

Також Рада дала старт впровадженню 3-річного бюджетного планування – відповідний законопроект було схвалено за основу.

Про незаконний в’їзд до України

Верховна Рада ухвалила зміни до Кримінального кодексу про кримінальну відповідальність для громадян країни-агресора за незаконний перетин державного кордону України.

Незаконний перетин кордону особою, яка має громадянство (підданство) держави-агресора, або іншою особою в інтересах держави-агресора, що суперечать національним інтересам України каратиметься позбавленням волі на строк до трьох років.

За повторне вчинення таких дій або вчинення їх групою осіб передбачатиметься відповідальність у формі позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років, а вчинення таких дій із застосуванням зброї – на строк від п’яти до восьми років.

Про інші важливі новини

Чорногорія екстрадувала в Україну Ірину Мусієнко, яку підозрюють в участі у так званій "газовій схемі" депутата Олександра Онищенка.

Федеральний суд Швейцарії ухвалив, що міжнародний арбітраж в Женеві має право розібрати по суті заяви 12 українських компаній про відшкодування збитків за націоналізацію їх активів в Криму.

Верховна Рада передала Андріївську церкву в безоплатне постійне користування Вселенському патріархату для здійснення богослужінь і обрядів.

Фізособа зможе стати банкрутом: Рада прийняла новий Кодекс.

В Україні перерахують ціни на електрику.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування