Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Вибухи під Ічнею: Матіос заявив, що біля артскладів бачили чоловіків у камуфляжі

Субота, 20 жовтня 2018, 05:05
Вибухи під Ічнею: Матіос заявив, що біля артскладів бачили чоловіків у камуфляжі

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що за 4 дні до вибухів на арсеналі Міноборони біля Ічні бачили неподалік 2 чоловіків у камуфляжі.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Я можу це вже сьогодні сказати, з проведенням допитів на поліграфі, достеменно встановлено, що 4 числа, тобто, за 4 дні до вибухів, за 50-70 метрів від технічної території, де були арсенали, були виявлені 2 людини у камуфляжній формі, які у нічний час, о 2:00, пересувалися по периметру", - наголосив Матіос.

За його словами, тоді одразу підняли наряд по тривозі, але знайти цих чоловіків не вдалося. Після цього була посилена охорона.

"Швидше за все, це була закладка", - підкреслив головний військовий прокурор.

Нагадаємо, в ніч на 9 жовтня почалися вибухи на 6-му арсеналі Міноборони в Чернігівській області, впродовж доби з 16-кілометрової зони було евакуйовано 12,5 тисячі осіб.

ДСНС у Чернігівській області повідомляло, що на арсеналі поблизу Ічні зберігалося 88 тисяч тон боєприпасів, але в Генштабі Збройних сил заявляли, що ця цифра відрізняється від реальної десь у 1,5-2 рази.

Силові відомства підозрюють диверсію на складах і припускають, що на арсеналі було закладено вибухівку.

16 жовтня Матіос заявив, що в момент початку вибухів на арсеналі №6 поблизу Ічні Чернігівської області в зоні покриття працював неідентифікований мобільний телефон, який могли використати для приведення вибухового пристрою в дію.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування