Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ФСБ розповіла про озброєння, яке було на захоплених українських суднах

Вівторок, 27 листопада 2018, 19:24
ФСБ розповіла про озброєння, яке було на захоплених українських суднах

У ФСБ заявили, що на кораблях ВМС України, захоплених прикордонною службою РФ "за порушення державного кордону Росії", знайшли гранатомети, кулемети, автомати, пістолети, гранати і боєприпаси до вогнепальної зброї.

Про це з посиланням на центр громадських зв'язків ФСБ Росії, пише "РИА Новости".

"На затриманих військових суднах ВМС України перебували наступні види озброєння і боєприпасів: 30 мм гармата - 4 одиниці, автоматичний гранатомет АГС-17 - 4 одиниці, кулемет "ДШК" (Дягтерева-Шпагіна крупнокаліберний - ред.) 12,7 мм - 2 одиниці, кулемет ПКТ (кулемет Калашникова танковий - ред.) 7,62 мм - 4 одиниці, автомат АК-47 5,45мм - 13 одиниць, пістолет ПМ 9мм - 4 одиниці, травматичний пістолет 9 мм - 1 одиниця, сигнальний пістолет ПС - 1 одиниця , осколково-фугасний снаряд 30 мм - 765 одиниць", - йдеться в документі.

У ФСБ додали, що також на кораблях перебувало, зокрема, 1975 гранатометних пострілів ВОГ-17, 495 пострілів ВОГ, 40 гранат РГД-5, 48 гранат РГД-42, 20 гранат РГД, запали для гранат, патрони різного калібру і магазини для автомата Калашникова та пістолета Макарова.

У повідомленні пояснюється, що "гармата 30 мм, АГС-17 і ПКТ складають одну артустановку, їх всього чотири, по дві на кожен катер".

Як повідомлялося, 25 листопада в Чорному морі прикордонні катери ФСБ РФ брали на таран і відкривали вогонь на ураження по корабельній групі ВМС України.

26 листопада через збройний напад російських прикордонників на українських військових в Керченській протоці Верховна Рада затвердила указ президента Петра Порошенка про введення в 10 областях України воєнного стану.

Читайте також Війна у Керченській протоці: таран, штурмовики та захоплення українських кораблів

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: