РФ погрожує посилити свою армаду в Криму ще чотирма кораблями

Понеділок, 10 грудня 2018, 10:19

Віце-адмірал Чорноморського флоту Росії Олександр Моїсеєв заявив про плани поповнити Чорноморський флот в окупованому Криму новими військовими катерами і кораблями.

Про це повідомляє російський "Інтерфакс".

За його словами, до кінця грудня до складу флоту увійде новий патрульний корабель "Василь Биков", в 2019 році - патрульний корабель "Дмитро Рогачов", морський тральщик "Іван Антонов" і швидкісний транспортно-десантний катер нового проекту.

Також повідомляється, що в понеділок в окупованому Севастополі командування Чорноморського флоту Росії прийняло на озброєння малий ракетний корабель "Орехово-Зуєво", оснащений крилатими ракетами великої дальності "Калібр".

Як підкреслив Моїсеєв, корабель "Орехово-Зуєво" оснащений "сучасними зразками артилерійського, ракетного, протидиверсійного, зенітного і радіотехнічного озброєння".

Він додав, що "Росія на південному морському напрямку стає сильнішою". І незабаром новий корабель приступить до вирішення поставлених завдань в дальній і ближніх морських зонах.

Раніше повідомлялося, що з Новоросійська переправляють для постійної дислокації в окупований Севастополь новий малий ракетний корабель (МРК) Чорноморського флоту "Орехово-Зуєво".

Як повідомлялося, 25 листопада поблизу Керченської протоки в Чорному морі прикордонні катери ФСБ РФ відкрили вогонь по корабельній групі ВМС України. Росіяни поранили 6 українських військовослужбовців і захопили 3 кораблі.

Згодом Сполучені Штати почали підготовку до направлення в Чорне море військового корабля через напруженість в регіоні після захоплення Росією українських кораблів з екіпажами.

Читайте також НАТО готує відповідь на морську агресію РФ: репортаж зі штаб-квартири Альянсу

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування