Суд зобов’язав поліцію розслідувати напад на юриста Найєма

Понеділок, 10 грудня 2018, 14:23

Шевченківський районний суд Києва зобов‘язав регіональне управління Нацполіції почати розслідування через застосування сльозогінного газу працівниками поліції проти адвоката і юриста Масі Найєма.

Про це написав сам Найєм у Facebook.

"Суд зобов‘язав Шевченківське УП ГУ НП у м. Києві внести до ЄРДР відомості про вчинення кримінального правопорушення викладеного у моїй заяві від 22.11.2018 року та повідомити про це шляхом надання витягу з ЄРДР", - написав він.

Найєм опублікував фото відповідної ухвали суду від 4 грудня.

За його словами, перешкоджали його діяльності працівники поліції - Олександр Удодов, Сергій Бояр, Олександр Ошомок. Також поліцейські застосували проти адвоката сльозогінний газ.

Найєм наступного дня після нападу, 22 листопада, звернувся із заявою до правоохоронців.

"Вказану заяву було подано…з вимогою зареєструвати кримінальну справу за ст. 397 (втручання в діяльність захисника чи представника особи), ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України відносно зазначених у заяві осіб", - додав він.

Адвокат повідомив, що його звернення направили як "заяву про неправомірні дії з метою проведення службового розслідування", а не вчинення правопорушення поліцейськими стосовно юриста.

У зв’язку з цим Найєм звернувся із скаргою до суду через бездіяльність, тобто "невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до ЄРДР".

Як повідомлялося, 21 листопада, в 5-ту річницю початку Революції гідності, на Майдані незалежності поліція застосувала сльозогінний газ і затримала 6 активістів.

22 листопада активістів відпустили.

Начальник ГУ Нацполіції у Києві Андрій Крищенко заявив, що питання відкриття KFC у Будинку профспілок у Києві слід вирішувати не силою, а законно.

Крищенко додав, що за фактом застосування спецзасобів під час інциденту призначене службове розслідування, матеріали якого передадуть в органи прокуратури.

Читайте також "Мозок" Майдану. Оновлений Будинок профспілок очима Андрія Парубія

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування