Новини дня: припинення "дружби" з РФ та захоплення Одеського медуніверситету

Понеділок, 10 грудня 2018, 21:03
Новини дня: припинення дружби з РФ та захоплення Одеського медуніверситету

Порошенко підписав закон про припинення договору про дружбу з РФ, МОЗ заявляє про захоплення Одеського медичного університету, "комісар Катані" погрожує українській національній безпеці — новини, які обговорювали 10 грудня.

Про договір про дружбу з РФ

Президент Петро Порошенко підписав закон про припинення дії договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та Російською Федерацією.

Президент зазначив, що цей договір не був розірваний раніше заради того, щоб використовувати його положення як базу для численних позовів України до міжнародних судів та інших міжнародних інстанцій до Росії – як порушниці цього договору та норм міжнародного права.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що в Кремлі шкодують через непродовження Києвом договору про дружбу з РФ, адже росіян з українцями "пов'язують узи родинних і братських відносин".

Про захоплення Одеського медуніверситету

Міністерство охорони здоров'я заявляє про захоплення Одеського національного медичного університету.

Вказується, що особи, які захопили університет, звільняють працівників, передаючи накази через вхідні двері університету, та знищують офіційну документацію.

"Будівлю університету охороняють прихильники екс-ректора Валерія Запорожана, що унеможливлює доступ до закладу. Про це повідомив визнаний МОЗ України в.о. ректора ОНМедУ Констянтин Аймедов", - йдеться у повідомленні МОЗ.

Про інші важливі новини:

В Українській православній церкві Московського патріархату обурилися через те, що прикордонники заборонили митрополиту Донецькому і Маріупольському Іларіону перетнути лінію розмежування на Донбасі.

Позафракційний нардеп лідер громадської спілки "Громадянський рух Хвиля" Віктор Чумак підтримав Анатолія Гриценка, як кандидата в президенти.

Народний депутат від "Народного фронту" Наталя Кацер-Бучковська потрапила у ДТП в центрі Києва. За словами Кацер-Бучковської, попередні висновки поліції свідчать про відсутність в її діях порушень правил дорожнього руху.

Міністерство культури на підставі звернення Служби безпеки доповнило перелік осіб, які створюють загрозу українській національній безпеці, прізвищем італійського актора та режисера Мікеле Плачідо, який грав комісара Каттані в серіалі "Спрут".

У найближчі дні погоду в Україну визначатиме активний циклон південного походження, очікується дощ, сніг і сильний вітер.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування