Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Місцева влада вимагає закрити генконсульство РФ у Львові

Вівторок, 11 грудня 2018, 17:53
Місцева влада вимагає закрити генконсульство РФ у Львові

Закриття генконсульства Росії у Львові вимагають від президента та МЗС України депутати Львівської обласної ради.

Відповідне звернення вони прийняли 11 грудня на позачерговій сесії облради, повідомляє "Укрінформ".

"Вимагаємо негайного закриття генерального консульства Російської Федерації у Львові, що на вулиці К. Левицького, 95. Упевнені, що такі дії призведуть до покращення політичної ситуації в регіоні, значно зменшать соціальну напругу та провокації, які вчиняються агентами розвідки та ФСБ Росії проти людей, пам’яток української державності, а також пам’ятників видатним борцям за незалежність України", - йдеться у зверненні.

Львівські депутати заявляють, що в ситуації запровадження воєнного стану в частині України та захоплення українських моряків росіянами держава зобов’язана посилити дипломатичний тиск на РФ у всіх напрямках.

"За прикладом Франції, Німеччини, Польщі, Італії, Нідерландів, Данії, котрі примусово висилають російських дипломатів, Україна повинна також відповісти на системну гібридну війну, яку Росія проводить проти України", - сказано у документі.

У вересні Львівська облрада запровадила мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Львівської області.

Нагадаємо, воєнний стан діє у 10 областях України, до переліку входять Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька, Луганська, Донецька, Сумська, Харківська, Чернігівська, Вінницька області.

Поштовхом до запровадження воєнного стану стало те, що 25 листопада в районі Керченської протоки російські прикордонники обстріляли українські військові судна й захопили два малих броньованих артилерійських катери "Бердянськ" і "Нікополь" та рейдовий буксир "Яни Капу" разом із 24 моряками.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...