Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Командир підрозділу ДСНС заявив суду, що у палаючому таборі "Вікторія" не було води і керівництва

П'ятниця, 21 грудня 2018, 02:51
Командир підрозділу ДСНС заявив суду, що у палаючому таборі Вікторія не було води і керівництва

Київський райсуд Одеси у четвер заслухав свідчення командира підрозділу ДСНС Сергія Бурдейного, який першим прибув на місце пожежі у дитячому таборі "Вікторія" 15 вересня 2017 року.

Про це повідомляє "Укрінформ".

"Мій підрозділ прибув на територію оздоровчого закладу першим - о 23 год 40 хв. Але дерев'яний двоповерховий корпус №5, з якого не евакуювали, як з'ясувалось пізніше, трьох дівчаток, уже палав по всьому периметру.

Температура горіння була дуже високою - зайти всередину приміщення було неможливо", - розповів Бурдейний.

За його словами, у пожежній водоймі було недостатньо води для організації гасіння пожежі - довелось шукати інше джерело і тягнути воду здалеку.

Він також підкреслив, що працівники табору були охоплені панікою, ніхто не міг доповісти про проведену евакуацію дітей.

"Марно він шукав когось із відповідальних, старших посадовців. У той же час колишній директор закладу Петрос Саркісян заперечив покази свідка Бурдейного щодо неможливості скористатись пожежною водоймою для гасіння вогню", - йдеться у повідомленні.

Адвокат Микола Стоянов, який захищає інтереси родин, потерпілих від пожежі, звернувся до суду з двома клопотаннями: викликати для дачі показів одного з одеситів, що заявив про навмисний підпал корпусу №5, та повторно накласти арешт на всі приміщення табору "Вікторія", - пише "Укрінформ".

Зазначається, що суддя Віктор Чаплицький відмовив у задоволенні двох клопотань, оскільки одне з них передбачає виконання додаткових процедур.

Після цього Стоянов звернувся з третім клопотанням - про відвід судді.

Найближчими днями суд шляхом електронного розподілу вирішить, хто і коли розгляне клопотання адвоката щодо відводу судді Чаплицького.

Нагадуємо:

  • У ніч на 16 вересня 2017 року у дитячому таборі "Вікторія" в Одесі згоріла двоповерхова дерев'яна будівля. В результаті загинуло троє дітей. Також до лікарні доставлено двоє неповнолітніх.
  • Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією ч.2 ст.270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.
  • 18 вересня Київський районний суд заарештував без права внесення застави підозрюваного в порушенні правил пожежної безпеки директора дитячого табору "Вікторія".
  • Пізніше суд продовжив до 12 грудня термін арешту Саркісяна з альтернативою внесення застави в обсягу 128 тисяч гривень.
  • 28 листопада 2017 року суд відсторонив Саркісяна від посади директора табору "Вікторія"
  • Пізніше прокуратура Одеської області направила до Київського районного суду Одеси обвинувальний акт стосовно директора табору "Вікторія" Петроса Саркісяна.
  • У квітні 2018 року виховательку "Вікторії" Наталію Цокур (Янчук) засудили до трьох років позбавлення волі з випробувальним терміном у два роки.
  • У липні під час проведення незалежної експертизи у таборі "Вікторія", де у вересні 2017 року через пожежу загинули троє дітей, фахівці знайшли рештки кісток.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...