У РФ і ОРДО знову заявляють, що Україна готує провокацію з хімзброєю

Вівторок, 25 грудня 2018, 14:56

Так званий "представник управління народної міліції ДНР" Едуард Басурін заявляє, що на підконтрольну Україні територію в районі Красногорівки прибув потяг із токсичною речовиною.

"Наша розвідка отримала інформація про прибуття на залізничну станцію Красногорівка вагонів, забитих бочками синього кольору з сильнодіючою хімічною отруйною речовиною. В даний час іде їх розвантаження українськими військовослужбовцями, одягненими в захисні комплекти", - цитує Басуріна ТАСС із посиланням на ресурс бойовиків ДАН.

За його словами, в цьому ж районі перебувають "фахівці британських і американських спецслужб, що спеціалізуються на проведенні диверсій".

"У зоні ураження можуть опинитися більше 70 тисяч мирних людей", - сказав Басурін.

У той же час, офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова у понеділок заявила, що Україна може реалізувати провокацію із використанням зброї масового ураження.

"Нас дуже турбують публікації "експертів", що все частіше і частіше з'являються в українських ЗМІ про можливе застосування збройними формуваннями ЛНР і ДНР бойових отруйних речовин. Ми також пам'ятаємо заяву голови постійної делегації України в Парламентській асамблеї НАТО І.Фріз про "розробку Росією хімічної і біологічного зброї для подальшого її застосування проти України"", - сказала вона.

"Подібна обставина дозволяє припустити, що київські стратеги досконально вивчили і готові реалізувати на практиці досвід своїх зарубіжних кураторів із організації провокацій з використанням зброї масового ураження", - заявила Захарова.

Нагадаємо:

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News