Трамп наказав адвокату збрехати Конгресу про свій бізнес в РФ – ЗМІ

П'ятниця, 18 січня 2019, 18:50
Трамп наказав адвокату збрехати Конгресу про свій бізнес в РФ – ЗМІ

Президент США Дональд Трамп наказав своєму вже колишньому адвокату Майклу Коену збрехати Конгресу щодо переговорів про будівництво хмарочоса Trump Tower у Москві.

Про це повідомляє Buzzfeed з посиланням на два анонімні джерела - посадовців, залучених до розслідування щодо ймовірної співпраці Трампа з РФ.

За словами Коена, Трамп підтримав його ідею відвідати Росію під час президентської кампанії, щоб особисто зустрітися з Володимиром Путіним і почати переговори щодо будівництва.

"Зроби це", - сказав Трамп своєму адвокату, стверджують джерела.

За їхніми словами, в той час, коли Трамп публічно заявляв, що у нього не має угод з РФ, його діти – Іванка та Дональд Трамп-молодший регулярно отримували детальні повідомлення про перебіг справ щодо нерухомості від Коена, якого призначили очільником цього проекту.

Крім того, за словами екс-адвоката президента, після виборів Трамп особисто доручив Коену збрехати, заявляючи, що переговори про будівництво у Москві закінчилися місяцями раніше, ніж насправді, повідомляють джерела.

"Слідство спеціального прокурора (Роберта Мюллера – УП) отримало інформацію про наказ Трампа Коену брехати Конгресу з розмов з декількома свідками з компанії Трампа Trump Organization, електронного листування, СМС та документів. Під час спілкування зі слідчими Коен також підтвердив, що отримував такі накази", - зазначає видання.

Buzzfeed нагадує, що ця інформація вже є не першим доказом того, що Трамп намагався перешкодити розслідуванню ФБР та спеціального прокурора щодо ймовірного втручання РФ у вибори США 2016 року.

"Однак свідчення Коена є знаковим новим рубежем: це перший відомий приклад того, що Трамп прямо наказував підлеглим брехати про його справи з Росією", - наголошують журналісти.

Під час передвиборчої кампанії Трамп заперечував, що має бізнес-інтереси в Росії.

"Але за лаштунками він проштовхував московський проект, який, як він сподівався, міг би принести йому прибуток, розміром більше 300 мільйонів доларів. Два джерела з правоохоронних органів заявили, що він мав принаймні 10 особистих зустрічей з Коеном про цю угоду під час передвиборчої кампанії", - йдеться у статті.

Нагадуємо:

  • У січні минулого сайт BuzzFeed опублікував документ, в якому говорилося, що за Трампом стежили в московському готелі Ritz Carlon і зібрали компрометуючу інформацію про його особисте життя і фінансову діяльність.
  • З даних документа і пояснень ЗМІ випливає, що документ був складений для штабу демократів або штабу Клінтон в період кампанії. Його твердження ґрунтуються на анонімних повідомленнях "джерел". Немає ніяких підтверджень його достовірності.
  • Через рік особистий адвокат Трампа Майкл Коен подав до суду на новинний сайт BuzzFeed за публікацію цього досьє.
  • У листопаді Коен визнав, що дав неправдиві свідчення у зв'язку з федеральним розслідуванням щодо втручання Росії в президентські вибори в США 2016 року.
  • Коен погодився співпрацювати зі слідством і визнав себе винним у восьми кримінальних звинуваченнях в ухиленні від сплати податків, банкрутстві і порушеннях у фінансуванні кампанії.
  • Він сказав федеральному суду в Нью-Йорку, що Трамп під час передвиборної кампанії доручив йому організувати виплати двом жінкам, щоб змусити їх мовчати про відносини з кандидатом в президенти.
  • За порушення виборчого законодавства і брехню Конгресу Коен засуджений в цілому до трьох років в'язниці.

Марія Думанська, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News