Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Розвідка США: В РФ успішно випробували нову систему ПРО

Субота, 19 січня 2019, 03:14
Розвідка США: В РФ успішно випробували нову систему ПРО

Росія провела успішне випробування противосупутникової ракети, випущеної з нової системи ПРО "Нудоль".

Про це, посилаючись на два джерела, які безпосередньо знають вміст секретного звіту розвідки США, повідомляє телеканал CNBC.

Згідно зі звітом, в ході випробувань, що відбулися в грудні, протисупутникова ракета пролетіла 17 хвилин і майже 3000 км перш ніж успішно впасти в зону ураження.

У розсекреченій частині доповіді викладено огляд нових російських, китайських, північнокорейських та іранських ракетних загроз, також основна увага приділяється протисупутниковим можливостям, які "можуть загрожувати космічним активам США".

Згідно з оглядом ракет, "Росія розвиває різноманітний набір протисупутникових можливостей, в тому числі ракети наземного базування і зброю спрямованої енергії, і продовжує запускати "експериментальні" супутники, які проводять складні операції на орбіті для розширення протикосмічних можливостей"

Російська PL-19 Nudol, система, яка, за оцінками американської військової розвідки, буде зосереджена в основному на протисупутникових місіях, була успішно випробувана двічі в 2018 році. Зброя, випущена з мобільної пускової установки, в останній раз випробовувалась 23 грудня.

Російська протисупутникова зброя, як очікується, буде націлена на супутники зв'язку і зйомки, що знаходяться на низькій навколоземній орбіті, за словами ще одного джерела, який також говорив на умовах анонімності. Для довідки: Міжнародна космічна станція і космічний телескоп Габбл рухаються по низькій навколоземній орбіті.

Нагадуємо:

  • 1 березня 2018 року в посланні Федеральним зборам президент РФ Володимир Путін заявив про створення новітньої зброї, в тому числі крилатої ракети з надпотужною ядерною установкою, підводного безпілотника і новітньої лазерної зброї.
  • В травні CNBC з посиланням на розвідку США повідомляв, що презентована тоді Путіним ядерна ракета, яка, як заявлялося, має необмежений радіус дії, провалила всі випробування.
  • В жовтні стало відомо, що виробництво ще однієї з презентованих тоді ракет, що отримала назву "Авнгард", зіткнулась з проблемою відсутності необхідних компонентів. Корпус гіперзвукового апарату згорав в атмосфері. При цьому Путін заявляв, що зброя уже у серійному виробництві.
  • 18 грудня під час прес-конференції Путін заявив, що Росія має новітню зброю, аналогів якої немає у світі, і яка змусить задуматися тих, хто "звик до мілітаристської риторики".
  • 26 грудня російські ЗМІ повідомили про успішний випробувальний запуск ракети комплексу "Авангард".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування