Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справа Мартиненка: Верховний суд скасував догану відведеному прокурору САП

Вівторок, 22 січня 2019, 19:03

Велика Палата Верховного суду скасувала рішення касаційної інстанції від 21 червня 2018 року та рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 29 березня 2018 року і визнала незаконною догану, оголошену прокуророві Спеціальної антикорупційної прокуратури Андрію Перову.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Ця догана стала підставою для відводу Перова від здійснення обвинувачення у справі колишнього народного депутата Миколи Мартиненка – про що раніше розповідали журналісти "Схем".

Адвокат екс-депутата Мартиненка Петро Бойко подав скаргу на прокурора САП до прокурорської комісії. Адвокат поскаржився на Перова, звинувативши того у неповазі до суду. За словами Бойка, наприкінці 2017 року прокурор грюкнув дверима під час засідання Солом'янського суду.

До розгляду висновку щодо дисциплінарного проступку у своїй справі Андрій Перов заявив клопотання про відвід заступнику голови Кваліфікаційно-дисциплінаторної комісії прокурорів Віктору Шемчуку.  На думку Перова, під час підготовки висновку щодо нього Шемчук мав конфлікт інтересів. Однак комісія відмовила йому у відводі.

Після рішення комісії щодо догани, прокурор звернувся з позовом до Касаційного адміністративного суду Верховного суду. У ньому він просив скасувати це рішення комісії.

Читайте також: "Ядерне збагачення Миколи Мартиненка".

Нагадаємо:

  • Журналісти програми "Схеми" у своєму розслідуванні відзначали конфлікт інтересів у цій справі. За їхніми даними, скаргу адвоката на Перова підтримав його колишній соратник, а нині член дисциплінарної комісії Віктор Шемчук. Журналісти вважають, що Шевчук може бути зацікавлений у сприянні Мартиненку.
  • 9 січня 2018 року екс-голові комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу Миколі Мартиненку та його захисникам відкрили доступ до матеріалів кримінального провадження.
  • У жовтні 2017 року НАБУ й САП повідомили про підозру у заволодінні майном "Енергоатома" Мартиненку й його ймовірному спільнику, керівнику структурного підрозділу ДП "НАЕК "Енергоатом".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування