Кіберполіція: Росія готує кібератаки на вибори в Україні

Субота, 26 січня 2019, 23:48

Хакери, швидше за все, підконтрольні Росії, нарощують зусилля зі зриву президентських виборів в Україні за допомогою кібератак на сервери ЦВК і персональні комп'ютери співробітників ЦВК.

Про це заявив глава кіберполіції України Сергій Демедюк в інтерв'ю Reuters.

За його словами зловмисники використовували заражені вірусом вітальні листівки, запрошення магазинів, пропозиції  оновлення програмного забезпечення та інші шкідливі "фішингові" матеріали, призначені для крадіжки паролів і особистої інформації.

За десять тижнів до виборів хакери також купували особисті дані співробітників виборчих комісій, сказав Демедюк, розплачуючись криптовалютою через Даркнет, частина Інтернету, доступну тільки через певне програмне забезпечення і яка зазвичай використовується анонімно.

"Є постійні атаки - вони переходять від простих (програмних) до додатків, які використовує той чи інший співробітник", - сказав він, додавши, що вони нагадують кібератаки на енергетичну, транспортну і банківську системи країни, які спостерігаються з 2014 року.

"Оплата відбувається в криптовалюті в більшості випадків ... і з тих же гаманців, які використовувалися для фінансування попередніх атак. Це говорить про те, що цим займаються ті ж хакерські організації, які знаходяться під контролем російських спецслужб", - сказав Демедюк.

На питання про зауваження Демедюка представник Кремля Дмитро Пєсков сказав: "Російські державні структури ніколи не втручалися і не втручаються у внутрішні справи інших країн".

Нагадуємо:

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...