Капітан скандального судна "Норд" втік до окупованого Криму - РосЗМІ

Понеділок, 11 лютого 2019, 08:29
Капітан скандального судна Норд втік до окупованого Криму - РосЗМІ
KP.RU

Капітан кримського риболовецького сейнера "Норд" Володимир Горбенко, який був затриманий українськими прикордонниками в березні минулого року і зник в кінці січня, нібито перебуває на території окупованого Криму.

Про це повідомляє російський "Інтерфакс" з посиланням на матір Горбенка.

"Так, в суботу рідненький повернувся", - цитує агентство жінку.

Також цю інформацію виданню підтвердила представник компанії-судновласника Анна Шевельова.

"Капітан в Росії. Його повернення - його особистий успішний проект", - заявила вона.

При цьому Горбенко, який не виходив на зв'язок з адвокатами з кінця січня 2019 року, дав в Криму інтерв'ю "Комсомольській правді".

"У мене не було ніяких обмежень на повернення додому. Кордон перетнув законно по паспорту РФ", - сказав капітан "Норду".

При цьому він підкреслив, що винуватим себе ні в чому не відчуває і, на його думку, законів він ніяких не порушував.

Нагадаємо:

  • Адвокат капітана риболовецького судна "Норд" Володимира Горбенко Максим Могильницький заявив про зникнення свого підзахисного.
  • Могильницький заявив, що зв'язок з Горбенком зник 26 січня.
  • В прес-службі СБУ "Українській правді" повідомили, що Горбенка не затримували.
  • У Нацполіції "Українській правді" заявили, що правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 115 "Умисне вбивство" (стандартна процедура у таких випадках -ред.) з додатковою кваліфікацією – "зниклий безвісти".
  • Слідство оголосило капітану рибальського судна "Норд" Володимиру Горбенку підозру у вчиненні кримінального правопорушення за статтею "порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї".
  • Крім цього Горбенку повідомили про ще одну підозру за ст. 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) ККУ, за якою передбачена відповідальність до 3 років позбавлення волі.
  • 25 березня 2018 року корабель морської охорони українських прикордонників затримав в Азовському морі риболовецьке судно-порушник "Норд" під прапором РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування