"Опора" каже, що її хибно зрозуміли: Зеленський не підкуповував виборців

Вівторок, 12 лютого 2019, 16:22

Громадянська мережа "Опора" заявляє, що наразі не має підстав говорити про підкуп виборців з боку кандидата на пост президента Володимира Зеленського, але закликає шоумена та його представників роз’яснити спосіб та критерії розповсюдження запрошень на безкоштовні концерти Студії "95 квартал".

Відповідну заяву активісти оприлюднили 12 лютого.

В "Опорі" кажуть, що журналісти неправильно витлумачили коментар їхнього регіонального представника.

"Спостерігачі "Опори" не заявляли про факт прямого або непрямого підкупу виборців з боку Володимира Зеленського, але коментували законодавчі умови ведення передвиборної агітації кандидатами на пост президента України. На поточний момент  підстав для поширення повідомлень про підкуп виборців з боку кандидата немає", – йдеться в заяві.

Раніше координатор спостереження за виборами "Опори" у Закарпатській області Ярослав Гулан заявляв наступне: "У факті організації безкоштовного концерту можуть вбачатися ознаки порушенням правил ведення виборчої кампанії з боку кандидата Зеленського. Кандидату заборонено надавати виборцеві на пільгових умовах товари чи послуги і при цьому згадувати його ім’я. Проведення безкоштовного концерту за участю кандидата у президенти може сприйматися саме як надання виборцеві послуг, а це вже містить ознаки підкупу виборців".

"Опора" звертає увагу кандидата Зеленського на необхідність дієвого попередження порушень виборчого законодавства під час організації концертів Студії "95 квартал" за його особистою участю і концертного туру продюсерського центру "Ліга сміху". 

Зазначається також, що на поточний момент спостерігачі не виявили фактів прямої агітації на концертах Студії "95 квартал", але під час заходів продюсерського центру "Ліга сміху" розповсюджувались або демонструвались матеріали із ознаками передвиборної агітації (Київська, Одеська області).

Активісти наголошують, що кандидат на пост президента України має право підтримувати проведення концертів, що є легальною формою агітації. Але такі агітаційні заходи повинні бути профінансовані з виборчого фонду кандидата.

"Опора" закликає кандидата на пост президента Володимира Зеленського та його представників роз’яснити спосіб та критерії розповсюдження запрошень (квитків) на безкоштовні концерти Студії "95 квартал". Зараз спостерігачі не мають доступу до повної інформації з цього питання", – вказано в заяві.

Читайте також: Вибори президента України 2019: цифри, дати і кандидати

Що треба знати виборцю про Володимира Зеленського

Нагадаємо:

  • В інтерв’ю "Українській правді" Зеленський запевняв, що не проводить передвиборчої агітації на безкоштовний концертах.
  • "Що таке безкоштовний. Це не безкоштовний концерт - "здрастуй, будь-яке місто, ось вам безкоштовний концерт і голосуйте за мене". В житті такого не буде, ви що?! Всі люди прийдуть і будуть дивитися програму "Вечірнього кварталу", – заявляв він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування