Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гнап повернув гроші журналістам "Слідство. Інфо"

Вівторок, 12 лютого 2019, 17:34
Гнап повернув гроші журналістам Слідство. Інфо
Громадське

Кандидат у президенти Дмитро Гнап перевів гроші редакції "Слідство. Інфо", які раніше журналісти отримали в якості премії.

Про це повідомила керівниця проекту "Слідство.Інфо" Анна Бабінець у Facebook.

"Вчора на рахунок Слідства.Інфо надійшли 276 244 грн. від Дмитра (приблизний еквівалент тих 9100 євро, які він обіцяв повернути)", - написала вона.

За словами журналістки, щоб гроші були витрачені максимально ефективно, редакція вирішила знайти експертну у цьому питанні організацію.

"За багатьма порадами, обрали фонд Повернись живим, зустрілися з ними та домовилися про партнерство. Після того, як гроші будуть витрачені, ми разом публічно відзвітуємося, на що саме вони пішли", - запевнила Бабінець.

Нагадаємо:

  • 8 лютого політрада партії "Сила людей", яка раніше висунула Дмитра Гнапа кандидатом у президенти, висунула йому вимогу повернути заставні 2,5 млн гривень, необхідні для реєстрації у ЦВК. Політрада також звернулася до Гнапа з вимогою відкликати свою кандидатуру на виборах.
  • Перед цим навколо Гнапа розгорівся скандал.
  • Колеги Гнапа заявили, що він не перерахував у 2015 році на потреби армії усі 15 тисяч євро, які тоді отримали журналісти "Слідства. Інфо" в якості премії.
  • Сам Гнап це підтвердив і запевнив, що скоро перерахує ці гроші журналістам. Коментуючи скандал, він заявив, що не збирається знімати свою кандидатуру з виборів.
  • Центральна виборча комісія зареєструвала рекордну для України кількість кандидатів у президенти – 44 людини – і 8 лютого завершила реєстрацію.
  • До 7 березня включно кандидати можуть подати заяву в ЦВК про відмову балотуватися на пост президента.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування