Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Порошенка вважають, що його рейтинг зростає

Четвер, 14 лютого 2019, 14:25

Заступник голови фракції БПП Сергій Березенко пов'язує звинувачення в тому, що він нібито створює платну мережу агітаторів на підтримку президента, зі зростанням рейтингу Петра Порошенка.

Про це він заявив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Президент і його команда є об'єктами атак політичних опонентів. І причина цих атак криється в зростанні політичного рейтингу президента Петра Порошенка за останні місяці", - сказав Березенко.

За його словами, в травні-червні 2018 року за результатам різних соціологічних досліджень рейтинг Порошенка коливався від 5% до 7%.

"А сьогодні вже всі, без винятку, соціологічні компанії говорять, що підтримка складає близько 13-14% від усіх виборців, а якщо рахувати відсоток від тих, хто заявляє, що має намір прийти на виборчі дільниці – то показник наближається до 17-20%", - заявив Березенко.

На його думку, це турбує їхніх опонентів.

"І єдиний спосіб, яким вони можуть протистояти нашим трьом програмним постулатам – трьом китам, на які спирається виборча кампанія президента – "АРМІЯ – МОВА – ВІРА" – це звинувачення в нечесній боротьбі і в бажанні незаконними методами здобути перемогу", - заявив представник БПП.

Нагадаємо:

  • Згідно з останнім опитуванням КМІС, 26,9% українців, які братимуть участь у голосуванні на президентських виборах, мають намір підтримати шоумена Володимира Зеленського. За чинного голову держави Петра Порошенка готові віддати голоси 17,7%, а за лідера ВО "Батьківщина" Юлію Тимошенко 15,8%.
  • У другому турі, згідно з опитуванням, Порошенко програє Зеленському і Тимошенко.
  • При цьому, за висновком соціологів, Порошенко зберігає найгірший "антирейтинг" (40,8%), за ним іде Тимошенко (25,2%), а Зеленський в антирейтингу шостий (10,8%).
  • Водночас, 17,8% респондентів вважають, що президентом залишиться Порошенко. У перемогу Тимошенко вірять 16,8% (різниця в межах похибки), у перемогу Зеленського – 13,7%.
  • 4 лютого кандидат у президенти Юлія Тимошенко звернулася до НАБУ щодо збагачення чинного президента Петра Порошенка.  
  • Тимошенко також заявила, що подасть дві заяви на ім’я міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з приводу передвиборчої кампанії, бо Порошенко "завдяки своєму найближчому соратнику Березенку створює мережу в країні і роздає по тисячі гривень людям за голос".
  • 7 лютого кандидат в президенти Гриценко в ефірі одного з телеканалів заявив, що президент Петро Порошенко нібито дав вказівку виділити 2 млрд грн на підкуп виборців. Одним з організаторів такого підкупу Гриценко назвав Березенка.
  • Березенко на це заявив, що позиватиметься до суду до Гриценка про захист своєї честі і ділової репутації.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування