Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Захисник Донецького аеропорту впізнав у Лусваргі бойовика – прокуратура

Четвер, 14 лютого 2019, 16:42
Лусваргі колись грозився дійти до Києва і закінчити війну

Захисник Донецького аеропорту дав свідчення у справі бразильця Рафаеля Маркуса Лусваргі, обвинуваченого в участі в терористичних організаціях.

Про це повідомляє 14 лютого прес-служба столичної прокуратури.

 

Зазначається, що на судовому засіданні в четвер допитали двох свідків обвинувачення, у тому числі військовослужбовця ЗСУ, який був учасником бойових дій під Донецьким аеропортом.

"Вказаний свідок упізнав обвинуваченого, як учасника непередбачених законом збройних формуваннях під час бойових дій, що мали місце поблизу Донецького аеропорту у 2015 році", – повідомляє прокуратура.

Щодо показів військового речниця прокуратури Києва Надія Максимець уточнила "Українській правді" наступне:

"Свідок у суді підтвердив, що упізнав бразильця по фото, які вони робили на місцевості після нашої атаки. Лусваргі був тоді поранений. І цей факт також підтверджується іншими матеріалами слідства".

У прокуратурі також повідомили, що після завершення допиту свідків обвинувачений заявив клопотання заміну захисника (Лусваргі вже вдруге змінює адвоката -ред), яке суд задовольнив.

Наступне судове засідання призначено на 28 лютого. Суд планує допитати самого Лусваргі, після чого судове засідання буде відкладено для підготовки сторін до судових дебатів.

Нагадаємо:

  • У жовтні 2016 року Лусваргі затримали співробітники СБУ під час перетину державного кордону України в терміналі D міжнародного аеропорту "Бориспіль".
  • У січні 2017 року Печерський районний суд Києва визнав бразильця винним у створенні терористичної організації, створенні непередбачених законом збройних формувань і призначив покарання у вигляді 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Він став першим іноземцем не з Росії, засудженим Києвом за участь у війні на Донбасі.
  • У серпні 2017 року Апеляційний суд Києва скасував вирок і повернув справу Лусваргі на новий розгляд.
  • У травні 2018 року журналісти програми "Радіо Свобода Донбас.Реалії" виявили, що Лусваргі, який колись обіцяв "дійти до Києва і закінчити війну", штурмував Дебальцеве і зазнав поранення під Донецьким аеропортом, перебуває на волі. 
  • 4 травня націоналісти схопили Лусваргі в Києві й привели його до СБУ.
  • 7 травня Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області знову арештував Лусваргі

Валентина Романенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування