Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко доручив САП перевірити претензії до статків Тимошенко

П'ятниця, 15 лютого 2019, 10:10
Луценко доручив САП перевірити претензії до статків Тимошенко

Генеральний прокурор Юрій Луценко вирішив скерувати до Спеціалізованої антикорупційної прокурорати заяву про ймовірний злочин лідерки "Батьківщини" Юлії Тимошенко.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Зазначається, що 14 лютого на ім'я Луценка надійшла заява про ймовірне незаконне збагачення та декларування недостовірної інформації Тимошенко.

У прокуратурі додали, що розслідування таких злочинів може здійснювати лише НАБУ, а наглядати за справами – САП.

"Беручи до уваги наведене, генеральним прокурором України прийнято рішення про скерування заяви про злочин до САП для організації її належного розгляду та прийняття рішення у визначений КПК України спосіб", – кажуть у Луценка.

Читайте також: Вибори президента України 2019: цифри, дати і кандидати

Що треба знати виборцю про Юлію Тимошенко

Нагадаємо:

  • 13 лютого "Центр протидії корупції" заявив, що вимагає від генерального прокурора Юрія Луценка порушити кримінальне провадження за фактами можливого незаконного збагачення народної депутатки та кандидатки у президенти Юлії Тимошенко.
  • Зокрема, у березні минулого року стало відомом, що американська фірма "Two Paths LLС" у лютому 2018 року найняла піар-компанію "Avenue Strategies Global LLC" представляти інтереси Тимошенко.

  • Йшлося про виплату піарнику 390 тисяч доларів у 2018 році. У "ЦПК" стверджують, що у деклараціях Тимошенко немає статків, що відповідають таким витратам.

  • Крім того, американські лобісти, ймовірно, організовували у 2018 році зустрічі Тимошенко з американськими політиками у Вашингтоні, а журналістка з США забезпечувала медіа-підтримку Тимошенко. Ці послуги також вартують тисячі доларів.
  • Водночас у Тимошенко торік заявляли, що вона відмовилася від співпраці з американськими лобістами.
  • Суд зобов’язав Державне бюро розслідувань відкрити провадження щодо ймовірної легалізації коштів партією "Батьківщина".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування