Суддя у справі Супрун заявив про самовідвід

П'ятниця, 15 лютого 2019, 14:18
Сергій Каракашьян
фото: ЛІГА.net

Суддя Сергій Каракашьян, який розглядає справу за позовом народного депутата Ігора Мосійчука проти очільниці Міністерства охорони здоров’я Уляни Супрун, заявив про самовідвід.

Про це з зали суду повідомляє Громадське.

Наразі Каракашьян відправився до нарадчої кімнати для оцінки рішення.

Водночас позивач - Мосійчук пише у Facebook, що Каракашьян заявив "про тиск на суд з боку Кабінету міністрів та Супрун", і в зв’язку з цим видалився до нарадчої кімнати вирішувати питання про самовідвід.

За словами судді-спікера окружного суду Богдана Саніна, у Каракашьяна було кілька причин, щоб взяти самовідвід.

"Перша обставина – це те, що на суддю було подано скаргу до Вищої ради правосуддя. Суддя розцінив таке звернення виключно як тиск", - сказав Санін.

"Друга обставина – це те, що, коли він вирішував ухвалу про скасування заходів забезпечення позову, він змушений був дати оцінку певним доказам, які вже стосуються розгляду справи по суті. Таким чином, для судді виникли інші обставини, які викликають сумнів в його незаангажованості та об’єктивності", - пояснив суддя-спікер.

 
fb Мосійчук

Санін розповів, що далі справу передадуть на автоматичний перерозподіл до технічного відділу, де визначать нового суддю.

За його словами, дата призначення нового судді залежить від того, коли справу отримає техвідділ суду.

"Якщо справа надійде сьогодні, ми вже сьогодні дізнаємося, хто визначений суддя по справі, якщо ні, вся інформація буде нам відома в понеділок", - сказав Санін.

При цьому він зазначив, що новим суддею точно не буде Каракашьян.

За словами Саніна, дата й час нового засідання у справі будуть відомі лише тоді, коли справа буде в руках у нового судді.

Читайте також: Судді Насірова і Розенблата, або Хто судить Уляну Супрун

Нагадаємо: 

  • 14 лютого Окружний адміністративний суд Києва вирішив скасувати попереднє рішення, яке забороняло Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я.
  • Мосійчук подав у суд на Супрун і заявляє, що вона не може виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Одним з його аргументів є те, що у Супрун нібито є громадянство США.
  • У 2013 році американка з діаспори Уляна Супрун із чоловіком приїхала до України. 11 липня 2015 року Порошенко підписав укази про прийняття до громадянства України подружжя Уляни та Марка Супрунів.
  • 27 липня 2016 року Кабмін призначив Уляну Супрун в.о. міністра охорони здоров'я.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...