У столиці близько півтисячі людей мітингували під МВС

Понеділок, 18 лютого 2019, 18:49
У столиці близько півтисячі людей мітингували під МВС
Євген Будерацький, УП

У Києві біля будівлі Міністерства внутрішніх справ майже 500 людей взяли участь в акції "Бандеро, вставай!". 

Про це повідомляє "Громадське".

Серед учасників - члени націоналістичних організацій "С14", "Правий сектор", "Традиція і порядок".

Учасники акції вимагають від керівництва МВС провести "реальну деполітизацію Нацполіції", заборонити використання балаклав, шапок-масок, які прикривають обличчя правоохоронців, посилити відповідальність силовиків та їхніх керівників за приховування або відсутність номеру нагрудного знаку на однострої та шоломі.

Також мітинг арі вимагають провести профілактичну переатестацію співробітників поліції особливого призначення за участі психолога, міжнародних експертів, громадськості, притягнути до відповідальності усіх правоохоронців, які порушували свободу мирних зібрань, перевищували свої повноваження та вчиняли злочини щодо протестувальників з 2014 року і до сьогодні.

Учасники акції запалили фаєри і спроектували напис "Авакова у відставку".

У поліції повідомили, що під час акції було залучено 200 правоохоронців, зокрема представники поліції діалогу. Акція відбулася без порушень. 

 
Акція під МВС
Євген будерацький, УП
 
Акція під МВС
Євген будерацький, УП

Нагадаємо:

  • 9 лютого на Контрактовій площі у Києві поліція затримала групу молодиків із символікою С14, у яких при собі нібито були ножі, газові балончики і пістолет. У С14 заявили, що їхні активісти брали участь в акції "Хто замовив Катю Гандзюк?".
  • При затриманні сталася сутичка, поліцейські били затриманих, а один із них крикнув "Лягай, Бандера!".
  • 12 лютого Печерський райсуд Києва ухвалив узяти під варту на 2 місяці поліцейського Василя Мельникова, якого підозрюють у побитті представника "С14". Суд також передбачив звільнення в разі внесення 115 тисяч гривень.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування