Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Армія Венесуели приведена в бойову готовність

Середа, 20 лютого 2019, 06:36

Армія Венесуели приведена в бойову готовність у зв'язку з анонсованими раніше поставками гуманітарної допомоги зі США.

Про це пише DW.

У вівторок, 19 лютого, повністю перекриті кордони з острівними автономіями Аруба, Бонайре і Кюрасао, які відносяться до юрисдикції Нідерландів.

Армія буде захищати "територіальну цілісність" країни, заявив вірний главі Венесуели Ніколасу Мадуро міністр оборони Володимир Падріні.

Раніше тимчасовий президент Венесуели і лідер опозиції Хуан Гуайдо зажадав від уряду Мадуро не перешкоджати поставкам гумдопомоги з США і до 23 лютого пропустити на територію Венесуели вантажі медикаментів і продуктів харчування.

Гуайдо також закликав військовослужбовців Венесуели "стати на сторону конституції" і не перешкоджати доставці гумдопомоги.

У свою чергу, Мадуро категорично відмовляється пропускати вантажі з США під тим приводом, що поставки гумдопомоги стануть прикриттям для американського військового вторгнення.

Під керівництвом Мадуро економіка багатою нафтою Венесуели рухнула, а її жителі страждають від браку предметів першої необхідності, таких як продукти харчування і ліки.

Нагадуємо:

  • Європейський парламент визнав Хуана Гуайдо законним тимчасовим президентом Венесуели відповідно до Конституції країни.
  • ЄС закликав якомога швидше провести дострокові вибори у Венесуелі, в іншому випадку пообіцяв визнати лідера опозиції в якості керівника країни.
  • Мадуро категорично відхилив заклик європейських країн призначити дострокові вибори президента, після того, як лідер опозиції Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим лідером країни.
  • Мадуро заявив, що не виключає, що в результаті політичної кризи в Венесуелі спалахне громадянська війна.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...