AI про протести у Венесуелі: Силовики закатували десятки людей, які не підтримали Мадуро

Четвер, 21 лютого 2019, 02:58

Силові структури Венесуели під керівництвом президента Ніколаса Мадуро катували і незаконно затримували десятки протестувальників під час акцій у країні.

Про це йдеться у звіті міжнародної правозахисної організації Amnesty International "Венесуела: голод, покарання та страх — формула репресій, застосована урядом Ніколаса Мадуро", опублікованому 20 лютого.

"Уряд Маудро нападає на найбідніших людей, яких, за його словами, він захищає. Але замість цього насправді вбиває, затримує і загрожує їм", - сказала Еріка Гевара-Росас, представник Amnesty International.

За даними організації, за п'ять днів (з 21 по 25 січня) під час протестів загинула принаймні 41 людина, усі вони - від вогнепальних поранень.

Понад 900 були незаконно затримані, з них 770 - лише 23 січня (у день проведення демонстрацій по всій країні).

"Державні органи контролю Венесуели практикували вибіркові позасудові покарання як метод соціального контролю, залучаючи до цього Боліваріанську національну поліцію (PNB) та Сили спецпризначення (FAES), проти людей, які певним чином брали участь в акціях протесту" - йдеться у звіті.

Нагадуємо:

  • Європейський парламент визнав Хуана Гуайдо законним тимчасовим президентом Венесуели відповідно до Конституції країни.
  • ЄС закликав якомога швидше провести дострокові вибори у Венесуелі, в іншому випадку пообіцяв визнати лідера опозиції в якості керівника країни.
  • Мадуро категорично відхилив заклик європейських країн призначити дострокові вибори президента, після того, як лідер опозиції Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим лідером країни.
  • Мадуро заявив, що не виключає, що в результаті політичної кризи в Венесуелі спалахне громадянська війна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...