Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Третій ГРУшник зі справи Скрипалів потрапив на камери в Болгарії

Вівторок, 26 лютого 2019, 06:18

Третій підозрюваний у замаху на Сергія і Юлію Скрипалів у Солсбері, в квітні 2015 року потрапив на камери відеоспостереження біля готелю в Софії, де знаходився офіс болгарського бізнесмена Омеляна Гебрева, також постраждалого від отруєння.

Про це, посилаючись на болгарське видання "24 години", пише Радіо Свобода.

За даними "24 години", яке посилається на джерела у слідчій групі, росіянин, котрий використовував документи на ім'я Сергія Федотова, жив в згаданому готелі в номері 305. На камери відеоспостереження біля готелю також потрапив його автомобіль, який він брав у Болгарії в оренду.

Омелян Гебрев, який займається торгівлею зброєю, був госпіталізований з важким отруєнням 28 квітня 2015 року. В цей же день Федотов поїхав з Болгарії і вилетів до Москви через Стамбул.

В аналізах Гебрева знайшли сліди речовин, характерні для отруєння нервово-паралітичною речовиною, що належить до типу "Новічок". Такою же речовиною були отруєні і Скрипалі.

Після повідомлення британської преси про те, що Федотова підозрюють в причетності до отруєння в Солсбері, влада Болгарії вирішила відновити розслідування отруєння Гебрева. Він, як і Скрипалі, вижив в результаті замаху.

Раніше журналісти змогли встановити справжнє ім'я третього підозрюваного в отруєнні Скрипаля, який відвідував Великобританію під ім'ям Сергій Федотов. Ним виявився офіцер російської військової розвідки Денис Сергєєв.

Нагадуємо:

  • Британське видання The Insider і група Bellingcat оприлюднили інформацію про те, що болгарський бізнесмен Гебрев був отруєний "Новічком" навесні 2015 року.
  • Імовірно, до цього причетний громадянин Росії Сергій Федотов, який перебував у Болгарії наприкінці квітня 2015 року, коли Гебрев був госпіталізований з симптомами отруєння "Новічком". Після госпіталізації Гебрева Федотов спішно покинув територію Болгарії, повернувшись до Москви.
  • Еміліян Гебрев – відомий в Болгарії бізнесмен, власник компанії "Дунарит" та одного із збройових заводів.
  • Сам Гебрев вважає, що був отруєний через інтерес Росії до його збройового заводу.
  • У березні 2018 року у Великій Британії нервово-паралітичною речовиною класу "Новічок" був отруєний колишній російський розвідник Сергій Скрипаль і його дочка. Медикам окружної лікарні Солсбері вдалося їх врятувати.
  • 5 вересня британські прокурори назвали імена двох росіян, яких вважають виконавцями отруєння в Солсбері. Це – Олександр Петров та Руслан Боширов. Прокурори зазначили, що їхні справжні імена можуть бути іншими.
  • Журналісти дізналися, що одного з підозрюваних в отруєнні Скрипалів, який називав себе "Русланом Бошировим", насправді звати Анатолій Чепіга. Він – полковник ГРУ і нагороджений званням "Героя РФ".
  • Колишній журналіст "Центру управління розслідуваннями" Сергій Канєв, який брав участь у розслідуванні, заявив, що Чепіга-Боширов брав участь в евакуації Януковича в Росію.
  • Другим підозрюваним, на думку журналістів, Олександром Петровим є військовий лікар і полковник ГРУ РФ Олександр Євгенович Мішкін. Журналісти виявили, що він неодноразово їздив в Україну, зокрема під час Майдану 2013 року, і до невизнаної Придністровської республіки.
  • Президент РФ нібито вручив Мішкіну нагороду у другій половині 2014 року. Люди, знайомі з його сім'єю, вважають, що Мішкіна нагородили за діяльність "або у Криму, або щодо Януковича".
  • Також у Bellingcat заявили, що співробітники ГРУ РФ Олександр Мішкін і Анатолій Чепіга брали участь у захопленні держустанов на Донбасі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:29
Чи є пріоритети в обмінах? Відповідаємо на поширені запитання щодо полонених військових
09:26
Столтенберг: Не можна допустити залежності від Китаю, як це раніше було з Росією
09:24
Ексміністр оборони Британії розкритикував слабке лідерство Шольца у контексті війни
09:17
Ціни на нафту збільшилися на тлі оптимістичних прогнозів зростання економіки США
09:04
"Російська мова належить Кремлю" – Олександр Іванов про те, чому треба переходити на українську
08:54
Британський корабель відбив ракетну атаку хуситів в Аденській затоці
08:50
ЗСУ відвели танки "Абрамс" з фронту через загрозу російських безпілотників – AP
08:43
У польському Щецині зіткнулися британські військові машини, поранені 5 солдатів
08:41
Росіяни влучили в торговий центр і дитсадок на Херсонщині: поранили 6 людей
08:29
"Двійник", "Матрьошка", Portal Combat: які спецоперації проти України РФ проводить за кордоном
Усі новини...