Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Гладковський призупиняє свої повноваження в РНБО

Вівторок, 26 лютого 2019, 12:27
Гладковський призупиняє свої повноваження в РНБО

Перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський звернувся в правоохоронні органи із заявою про перевірку оприлюднених у журналістському розслідуванні Bihus.Info фактів про незаконні оборудки при закупівлях в армії.

Про він заявив агентству "Інтерфакс-Україна" 26 лютого.

"Щоб запобігти будь-яким інсинуаціям, особисто звертаюся і до Головної військової прокуратури, і в НАБУ із заявою якомога швидше перевірити все, що викладено в "розслідуванні", і дати відповіді і мені, і всьому суспільству", – йдеться в заяві Гладковського, переданому агентству у вівторок.

Також він просить тимчасово призупинити його повноваження першого заступника секретаря РНБО.

"На час перевірки правоохоронними органами цього питання звертаюся з проханням призупинити мої повноваження як першого заступника секретаря РНБО і голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю. Відповідні заяви подаю негайно", - заявив чиновник.

Пізніше прес-служба РНБО оприлюднила повний текст заяви Гладковського.

Стосовно вищевказаного розслідування в РНБО стверджують, що "воно складається з компіляції загальновідомих фактів та брудних шейків". Втім, це не надає сюжету правдоподібності.

Гладковський наголошує, що в цілому категорично відкидає усі звинувачення, які пролунали в "так званому розслідуванні".

"Правоохоронні органи і за власної ініціативи, і за нашими зверненнями розслідують численні сигнали про корупцію та інші фінансові порушення в оборонному секторі. Їх ніхто і ніколи не ховав у шухляду, і сміття із хати ми виносимо власними руками. Реальні факти порушень слід якнайшвидше розслідувати і передавати справи до суду. А у разі брехні - так само оперативно знімати з людей  підозри і не ганьбити їхнє добре ім'я", – йдеться також у його заяві.

У той же час Гладковський вважає, що правоохоронні органи повинні ретельно вивчити дії попередників.

"Це і колишній міністр оборони та голова парламентського оборонного комітету Анатолій Гриценко як один з головних торгашів армією. Це і колишня прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, яка підписувала відповідні урядові постанови, що давали "зелене світло" для руйнування оборонного потенціалу країни, а сьогодні, замітаючи власні сліди, виголошує брехливі заяви", – йдеться в заяві.

За словами Гладковського, "саме ці люди довели сектор безпеки і оборони до того критичного стану, коли в 2014 році довелося шукати нестандартні шляхи для забезпечення армії зброєю та справною технікою".

"Історія все розставить по своїх місцях", – резюмує чиновник.

***Пізніше у вівторок президент Петро Порошенко оприлюднив свою позицію. Глава держави заявив, що вимагає у правоохоронних органів проведення термінової перевірки інформації, викладеної в журналістській програмі "Наші гроші" для спростування або підтвердження оприлюдненого.

Порошенко підтримав тимчасове відсторонення Гладковського.

Нагадаємо: 

  • 25 лютого видання "Bihus.info" оприлюднило розслідування, як оточення Порошенка курує розкрадання оборонки.
  • За інформацією журналістів, син заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського Ігор був безпосереднім учасником мільйонних схем з розкрадання в оборонному комплексі.
  • Повідомлялось, что Гладковський-молодший, якому на той момент було 22 роки, разом із партнерами організував приблизно у 2015 році постачання контрабандних російських деталей для військової техніки.
  • При цьому, державні оборонні підприємства переплачували за товар у 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво концерну "Укроборонпром" знало про шахрайські оборудки і давало на них згоду.
  • 26 лютого представниця президента Ірина Луценко заявила, що державний концерн "Укроборонпром" та заступник секретаря РНБО Олег Гладковський мають намір позиватися проти журналістів програми "Наші гроші".
  • В "Укроборонпромі" заявили, що вважають некоректним оцінювати розслідування журналістів про корупційні схеми за участі оточення президента Петра Порошенка і звинуватили у маніпуляції.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:41
Майже третина опитаних українців вважає розслідування порушень законів підприємцями як тиск на бізнес – опитування
12:34
ГУР допомагає російським добровольцям боротися з режимом Путіна – Юсов
12:34
У Росії призначили нового в.о. головкома ВМФ РФ
12:16
Молдова висилає дипломата РФ через організацію "виборів" у невизнаному Придністров'ї
12:14
Національне військове кладовище не завдасть шкоди екології – заступник директора
12:13
РФ втратила близько 600 тисяч барелів через удари України по НПЗ – Gunvor
12:13
Путін після "перевиборів" у травні поїде до Китаю на зустріч з Сі Цзіньпіном – ЗМІ
11:46
Фонд гарантування остаточно виграв справу про стягнення 1,5 млрд з колишніх топів "Платинум Банку", серед яких Рожкова
11:43
Росіяни вирішили вивезти з Бєлгородської області тисячі дітей
11:35
На Херсонщині пастух підірвався на вибухівці, яку залишили солдати РФ
Усі новини...