Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Порошенко відреагував на скандал довкола розкрадань в оборонці

Вівторок, 26 лютого 2019, 12:44
Порошенко відреагував на скандал довкола розкрадань в оборонці
apimages

Президент Петро Порошенко підтримав відсторонення Олега Гладковського від виконання обов'язків першого заступника секретаря Ради нацбезпеки й оборони на час розслідування.

Про це повідомив його речник Святослав Цеголко.

"Петро Порошенко вимагає у правоохоронних органів проведення термінової перевірки інформації, викладеної в журналістській програмі "Наші гроші" для спростування або підтвердження оприлюдненого", – додав він.

Перед цим перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський закликав правоохоронні органи перевірити оприлюднені у журналістському розслідуванні проекту Bihus.Info дані про незаконні оборудки при закупівлях в армії за участю його сина Ігоря.

На час перевірки він попросив призупинити його повноваження першого заступника секретаря Ради національної безпеки й оборони України.

Читайте також: Війна і бізнес. Як друзі Порошенка контролюють мільярдні замовлення Укроборонпрому. Частина 1

Війна і бізнес. Укроборонпром та його золотий менеджер. Частина 2

Нагадаємо: 

  • 25 лютого видання "Bihus.info" оприлюднило розслідування про те, як люди з оточення Петра Порошенка курують розкрадання в оборонній сфері. Нібито Ігор Гладковський брав участь у схемах мільйонних розкрадань в оборонному комплексі.
  • За даними журналістів, 22-річний Гладковський-молодший разом із партнерами організував десь у 2015 році постачання контрабандних російських деталей для військової техніки. Держпідприємства переплачували за товар у 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво "Укроборонпрому" знало про оборудки і давало на них згоду.
  • Гладковського називають близьким другом і партнером Порошенка.
  • 26 лютого представниця президента у парламенті Ірина Луценко заявила, що державний концерн "Укроборонпром" та заступник секретаря РНБО Олег Гладковський будуть позиватися проти журналістів програми "Наші гроші".
  • В "Укроборонпромі" заявили, що вважають некоректним оцінювати розслідування журналістів про корупційні схеми за участі оточення президента Петра Порошенка і звинуватили у маніпуляції.
  • Зі свого боку, лідер фракції "Батьківщина" й кандидат у президенти Юлія Тимошенко заявила про початок процедури імпічменту Петра Порошенка.
  • 31 березня мають відбутися вибори президента.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування