Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США: Палата представників прийняла резолюцію про припинення надзвичайного стану

Середа, 27 лютого 2019, 02:12

Палата представників США, яку контролюють демократи, більшістю голосів прийняла резолюцію, яка блокує указ Трампа про введення надзвичайної ситуації в країні.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Зазначається, що резолюція №46, автором якої є конгресмен від Демократичної партії Хоакін Кастро, має офіційну назву "Щодо надзвичайної ситуації національного рівня, оголошеної президентом 15 лютого 2019 року".

За резолюцію проголосували усі присутні демократи (за протоколом - 232) та 13 республіканців. 

"Документ припиняє  надзвичайний стан, введений президентом Трампом цього місяця", - йдеться у повідомленні.

За процедурою, далі розглянути і проголосувати за резолюцію повинен Сенат США, після чого свій підпис має поставити президент США.

Трамп раніше заявив, що "на 100%" застосує своє право вето проти цієї ініціативи".

Для подолання вето потрібно дві третини голосів в обох палатах.

Нагадаємо:

  • Коаліція з 16 штатів США судиться з адміністрацією президента Дональда Трампа щодо його рішення оголосити надзвичайну ситуацію для залучення коштів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.
  • Трамп заявив, що 16 американських штатів, очолюваних переважно демократами, очікувано подали позов.
  • Неурядова організація Public Citizen подала позов до суду в Вашингтоні, вимагаючи від імені трьох землевласників у Техасі та групи з охорони навколишнього середовища, заблокувати оголошення надзвичайного стану.
  • Раніше Трамп ввів режим надзвичайного стану у Сполучених Штатах, щоб отримати більше грошей для будівництва стіни на кордоні з Мексикою.
  • Згідно із американським законодавством, надзвичайний режим надає президенту додаткові повноваження для боротьби з кризовими ситуаціями. Саме ці повноваження дозволять обійти Конгрес, щоб профінансувати будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування